Nästa val går det inte att rösta med hjärtat

Såväl media som politiker har den senaste tiden pratat om att ett extra val närmar sig. Smålandspostens ledare är bara ett exempel i mängden och de konstaterar att Sverige har så pass allvarliga problem att den nuvarande regeringen måste bort så fort som möjligt.
Oppositionen har gett tydliga signaler om att de är redo för ett eventuellt extra val och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson samt Kristdemokraternas Ebba Busch Thor har kastat handsken genom att staka ut sitt mål – att sänka regeringen, uppbackade av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.
Det är bra att de tydligt kommunicerar ut vad de vill med sin politik, men jag tror det först när jag får det på print. Jag har nämligen svårt att tro att Centerpartiet och Liberalerna lämnar sina framskjutna positioner frivilligt.
Skulle det trots allt bli nyval så kommer nästa huvudbry – vem ska man rösta på? För många är det självklart, men vi är några få som inte känner oss hemma i något parti.
Jag har i grunden alltid varit moderat, men precis som många andra stängde jag mitt blå hjärta under Reinfeldts härjningar. Det finns stunder när man tänker att nu är det dags att förlåta och gå vidare, särskilt när Moderaterna producerar många bra politiska förslag som man gjort den senaste tiden. Dessutom har de många kompetenta politiker som jag är övertygad om kan axla det tunga ansvaret att leda ett land på fallrepet. Men det är tyvärr mycket som pekar på att de inte har lämnat Reinfeldts skugga och det finns dessutom en del M-politiker med alltför stort inflytande som jag har mycket svårt för – till exempel Anna König Jerlmyr, Filippa och Fredrik Reinfeldt, Tomas Tobé samt Carl Bildt för att nämna några.
Kristdemokraterna har jag gett mitt stöd en gång när Moderaternas svek blev för stort, men deras akilleshäl är att de gett sitt stöd åt ökad anhöriginvandring i en tid när landet är i kris och man med fakta på hand borde förstått att det inte är gångbart – en fadäs som är svår att bortse från.
Alternativet Sverigedemokraterna har två gånger fått mitt förtroende, vilket är en gång för mycket. Mitt förtroende för partiet är helt i botten efter deras många kappvändningar och till skillnad från många andra är de inte ett givet val för mig. Det finns så klart enskilda individer som är riktiga guldkorn, men det hjälper föga när det är helhetsbilden samt huvudföreträdarna som räknas.
Jag hade förra året en vag förhoppning om att nuvarande regering skulle kunna hålla skutan flytande och att det under tiden fram till nästa ordinarie val skulle bildas ett nytt parti med utbrytare från de borgerliga partierna och SD som skulle ha lite tid att bygga en plattform – något fräscht med personer som vågar tänka utanför boxen utan partipiskan i ryggen. Dessvärre är läget nu katastrofalt i landet så ett extra val är välbehövligt även om det är utan några nytillskott.
Som tur är väntas inget extra val den här veckan, men en sak är säker – nästa gång jag går till valurnorna går det inte att rösta med hjärtat!
bild

15 reaktioner till “Nästa val går det inte att rösta med hjärtat

 1. Jag betrakrar mig som utstött ur samhället,en ovilja och en rädsla präglar numera mitt liv efter att Expo gjorde livet mitt till ett helvete.Jag är på samma gren som de människor som är marginaliserade i förorten och idag känner jag att inte ett enda pari i riksdagen skall få min röst.Jag sätter mitt hopp till Partiet Nyans,de svagas och utstöttas röst.Det blir så för mig,Partiet Nyans.De har uttryckt en vilja att bygga Sverige utan motsättningar och dessuom är Mikail Yüksel bondson precis som jag.Så vitt jag vet har Partiet Nyans också en borgerlig grundsyn precis som jag.

  Gilla

   1. Du,nu är du lika obegåvad som de som kallar samhällskritiker för nazister och rasister när du vill kalla mig för islamist.Min aktning från din sida föll måhända från redan låg nivå och det stör mig inte alls.Ledarsidorna är en sionistisk skitsida.

    Gilla

 2. Om AfS, MED och Populisterna går samman i en valsamverkan kan de komma in i beslutande församlingar och försöka rädda Sverige.

  Om de får mandat här och var, blir de kända och kan växa – precis som SD gjorde.

  Det är allvar nu!

  Gilla

  1. Du,din ev.dröm blir aldrig verklighet pga att högersidan är så splittrad att man säljer sin vän för en halv öl.Jag vet! Man springer till Expo eller vad du vill.Precis som Mattias Karlsson.Golbögar hela högen!

   Gilla

 3. C + L kommer att kämpa emot ett nyval men om det blir verklighet och opinionen är starkt för M + KD + SD kommer de (åtminstone C) snabbt att kila tillbaka till den borgerliga värmen för att sedan hota välta hela strukturen varje gång inte får sin vilja igenom i allt. En orm är en orm är en orm.

  Gillad av 2 personer

 4. Tyvärr så har vi nog snart ett islamistiskt parti i Sveriges riksdag.
  Jag är övertygad om att partiet Nyans kommer in på första försöket.
  Det enda positiva skulle väl möjligtvis vara att sossarna krymper än mer.
  Jag vill inte vara någon olyckskorp, men jag är rädd för att det är kört för mitt gamla fosterland. 😬

  Gillad av 1 person

 5. Du måste publicera kommentaren från ”kristerkatt” på detta inlägg.Jaja,du bestämmer.Mina kommentarer drar tydligen till sig en del hatiska personer som ev.ställer till det för dig Jenny så av omsorg om dig slutar jag att kommentera hos dig.

  Gilla

  1. Var inte löjlig! Jag brukar inte ta bort kommentarer normalt sett, men nu var det kristerkatt själv som bad mig ta bort kommentaren eftersom han själv insåg att det var lite ”too much.”

   Gilla

 6. Tyvärr känner jag orolig att vi fokuserar på de nu valbara och missar de köpta av
  Muslimska brödraskapet med annat namn blir stort i Sverige.

  Många våra förre detta s har sett dom som valboskap, men inte insett att de
  Varit deras biljett i stället.
  Flyktingar och invandrare fick förtur till höga poster
  Och kommun val, samtidigt som man strök Svensk kunniga politiker.
  Politikerna trodde att flyktingarna skulle göra som de ville för de fått posterna,

  Men när de fått makten visade dom att muslimer stödjer bara muslimer.
  Och muslimer röstar bara på muslimer även om han är mödare eller våldtäktsman.
  Detta är en 35 årig erfarenhet. Som val arbetare.
  Muslimerna frågar efter muslimska namn på valsedeln, bryr sig inte om vem
  Eller vad hen gör.

  Vi lever i en mörk mardröm och ser tyvärr att den blir ännu mörkare.

  Varför tror ni Sjöstedt flyttar till Vietnam. Kanske skulle de betala tillbaka skulden
  För alla flyktingar vi tog emot.

  Om man är realistisk så betalar vi nästan 70 procent av vad vi tjänar,
  men vi har inte råd att gå ut och äta och fika varje dag, och pensionen räcker inte till hyran.
  Medan mina släkt i USA, Kina, vietnamn, Tyskland och forna Kroatien alla har råd att
  Äta ute och fika.
  Köper de hus så har de bara drift kostnader men vi har fastighetsskatt.
  Och säljer vi huset tar staten 30 procent av vinsten fastän du avbetala
  allt och går med förlust.
  Vi får i princip inte behålla något. Och när man hör hur flyktingar i Stockholm får
  33 000 i bidrag. Så inser man att man jobbat i 40 år och betalt skatt för mindre pengar
  Än de som aldrig jobbat.

  Snacka om att känna sig kränkt och plundrar. Min man tvingas jobba två år extra för vi har inte råd
  Att han går i pension.nför jag har blivit påkörd och fått kroppen krossad.
  Men barnen går fortfarande i skola. Och inte har man fått ett öre av socialen
  Under hela ens liv.

  Gilla

  1. Det är sorgligt men jag måste erkänna att du bekräftar många av mina fördomar. Jag bävar för hur stort partiet Nyans kommer att bli och vad de kommer att göra med oss ”otrogna”. Demokratin bär inom sig fröet till sin egen förstörelse. Vi har dumt nog hjälpt våra framtida mördare att plantera det. De kräver vår tolerans men ger inte samma tillbaka. De använder demokratin för att ta sig in i våra institutioner där de kan göra slut på den. Jag är pensionär, 67 år och känner att kroppen börjar bli gammal. Jag hade hoppats att få somna in i lugn och ro i min säng i 90-årsåldern som vi brukar göra i min familj men nu är jag rädd för att det kan bli ett mycket våldsammare slut. Jag är både ledsen, besviken och rädd. Och nej, jag har inte röstat för det här men vad hjälper det.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s