Som förväntat usel journalistik vid bevakning av demonstrationen mot slöjförbud

Jag har nu tittat igenom olika tidningar som rapporterat från demonstrationen mot slöjförbudet i Skurups skolor och förskolor tidigare i dag – såväl lokal media som de stora drakarna. Tyvärr lever samtliga upp till mina förväntningar och levererar usel journalistik!

DN hade skickat ut en menlös reporter som lika gärna kunde varit en praktikant, som höll upp en mikrofon medan en ung kvinnlig representant från Malmös Unga Muslimer orerade i flera minuter om rasistisk politik utan att bli avbruten eller ifrågasatt. Inga motfrågor överhuvudtaget utan bara bejakande – tragiskt! Jag skrev för övrigt ett meddelande till MUM för över en veckan sedan och efterfrågade deras motivering kring varför barn ska bära slöja, men ingen har så klart återkommit. 

I SVT:s reportage i artikeln nedan pratar demonstranterna också om rasism och krav på muslimska kvinnors rätt till sin egen kropp, att man pekar ut en viss grupp bla bla bla.

Det är slående att slöjförbudet främst handlar om att barn inte ska bära hijab i skola och förskola, men ingen intervjuade något barn samt ingen ifrågasatte varför det är rasism att stå upp för att man inte ska göra skillnad på pojkar och flickor.

Man skulle kunna tro att det handlade om ett nationellt förbud mot hijab på allmän plats oavsett ålder, men så är icke fallet. Hade vi haft journalister med råg i ryggen så hade de ställt demonstranterna mot väggen genom rätt frågor samt haft fokus på barn som det främst handlar om.

Varför ska vi sexualisera barn? Varför ska barn täcka huvudet när det inte står något om detta i Koranen? Varför ska vi göra skillnad på pojkar och flickor? Barn i åldern 2-12 år kan inte välja själva och vet inte vad det innebär att bära hijab så varför kan de inte vänta till sjunde klass? Exakt vad är det som är rasistiskt? Varför vill ni inte anpassa er till våra normer och regler när ni har valt att bosätta er i Sverige?

Bedrövligt att vi inte har bättre journalister i det här landet och än värre är denna indoktrinering som hela tiden pumpas ut.

Demonstranten i reportaget avslutar med att säga att kampen för muslimska kvinnors rätt fortgår och jag kan säga att det gör även vår kamp för att alla barn i Sverige oavsett religion eller härkomst ska få känna vinden blåsa genom håret!

#införnationelltförbudmotslöjapåbarniskolaochförskola

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/demonstration-mot-slojdforbud?fbclid=IwAR3K1QedRw_fANit-FUjuChW0yk3-50DtlbrnEITq6zXKR-o4V-jlfLElEI

salöja.jpg