Massiv kamp mot klankriminalitet i Tyskland där man till skillnad mot Sverige gör klart att det är staten som bestämmer

t senaste året har polisen i Nordrhein-Westfalen och Berlin drivit på sin strategi att stoppa brottsliga klaner genom skärpta kontroller och flera räder. Under 2019 utfördes runt 1.200 polisiära operationer mot klanbrott, främst genom attacker och operationer i samband med andra myndigheter.

Bara i Nordrhein-Westfalen genomfördes mer än 870 kontrollåtgärder i syfte att bekämpa klankriminalitet från den 1/11 till 31/12 2019. Cirka 1.900 objekt som vattenpipsbarer, vadslagningsbutiker och liknande kontrollerades. Enligt polisen gjordes cirka 2.900 beslag eller misstänkta beslag. Nästan 8.300 brott och administrativa brott identifierades och cirka 330 frihetsberövanden genomfördes.

NRW: s inrikesminister Herbert Reul (CDU) menar att kampen mot klanbrott har hans fulla fokus.
-”Vi lägger enorma resurser på detta och uppnår framgång. De kriminella klanmedlemmarna inser att vi menar allvar och att staten sätter gränser. Det svider, särskilt när det handlar om pengar. Det nyligen skapade säkerhetssamarbetet ”Ruhr mot klanbrott” kommer att starta i mitten av året och vi kommer inte att plana ut utan snarare öka vår ansträngning ytterligare.”

Även Berlin avser att strama åt sin framtoning enligt Andreas Geisel, ansvarig för inrikesfrågor.
-”Från maj till december förra året utförde polisen 295 operationer, varav 77 av dem i samarbete med andra myndigheter. Det nu nära samarbetet mellan säkerhetsmyndigheter, distrikt, rättsväsende och finansiella myndigheter har en snabb effekt. Vi måste slå till mot de kriminella där det känns mest och det är i slutändan pengarna. Det är därför vi inom rättsliga ramar konfiskerar sådant som vi antar förvärvats med kriminella pengar – främst fastigheter, men även renoverade bilar, av vilka några inte kräver licens. Under operationen har 123 bilar och två motorcyklar tagits om hand och de kriminella klanerna känner sig störda av oss, vilket var målet. Vi gör det klart att i Tyskland är det staten som bestämmer och inte den som känner sig starkare.”

På begäran betonade polisens huvudkontor i Berlin att attackerna mot de kriminella klanerna inte bara tjänar till att bekämpa organiserad brottslighet, utan också för att motverka aggressivt och skrämmande beteende samt avvisande av våra samhällsnormer.

Tysk polis arbetar effektivt och de styrande sätter medborgarnas trygghet främst som sig bör.

Meanwhile in Sweden… händer absolut ingenting av vikt i kampen mot den organiserade brottsligheten som även hos oss utgörs av flera kriminella klaner. När hörde vi senast om stora polisräder i Sverige eller att olika myndigheter samverkar för att klämma åt klanernas lukrativa inkomster? När uttalade justitieminister Morgan Johansson eller någon annan ansvarig minister senast sig om hur man effektivt bekämpar den organiserade brottsligheten genom att redovisa resultat? Det enda vi hör är att man tappat kontrollen, men ska göra allt för att klämma åt gängen som inte ska få vinna. Tomma ord som inte betyder något i verkligheten.

Men oavsett hur illa det står till med landet så är ingen folkresning inom synhåll utan majoriteten av medborgarna accepterar det nya otrygga Sverige, varför vår kräftgång kan fortsätta medan kriminella nätverk opererar fritt och belastar samhället.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article204935440/Kampf-gegen-Clankriminalitaet-1200-Einsaetze-gegen-Clans-in-NRW-und-Berlin-im-Jahr-2019.html

#onlyinsweden
#vigillarintefegapolitiker

polis

3 reaktioner till “Massiv kamp mot klankriminalitet i Tyskland där man till skillnad mot Sverige gör klart att det är staten som bestämmer

  1. Som sagt tidigare: Sverige bör låna in polis från Finland, Danmark, Tyskland och Israel för att lära upp svensk polis hur det skall gå till. I gengäld får dessa länder låna poliser låna lika många poliser från Sverige. Det kan bara bli ett positivt resultat av det utbytet.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s