Låt JÖ dö – ettårsdagen framkallar en fadd smak i munnen istället för glädjekänslor

Idag är det ett år sedan den förhatliga Januariöverenskommelsen ingicks och skulle man låta svenska folket tycka till så är jag övertygad om att en majoritet av medborgarna vill se den oheliga alliansen upplösas omgående. Även om ingen i regeringsposition vill erkänna det, så har landet aldrig varit så nära en kollaps som nu och den anarkiliknande situationen som tagit över våra gator gör inte saken bättre.

Syftet var så klart att likt Decmberöverenskommelsen (DÖ) hindra Sverigedemokraterna från att få inflytande, men med fakta på hand kan vi klart och tydligt se att man misslyckats. Självklart har SD påverkat de politiska besluten på ett eller annat sätt och folkopinionen talar sitt tydliga språk om att utfrysning inte går hem i de svenska stugorna.

De enda som har vunnit på samarbetet är Centerpartiet och Liberalerna. Annie Lööf skrev senast igår ett inlägg där hon stolt deklarerade att Centern ligger över sitt valresultat i årets första opinionsmätning samt att ”de sansade krafterna i mitten har det avgörande inflytandet i svensk politik”.

Till och med Socialdemokraterna har svårt att hålla skenet uppe när det knorras i de egna leden över att man förlorat inflytande till förmån för mittenpartiernas högersväng och att man är låsta tack vare JÖken.

Moderaterna har den senaste tiden gjort flera utspel där man påvisar att man ämnar återtaga makten så snart man lyckas få med sig ytterligare ett parti som är villiga att ansluta sig till M, KD och SD för att fälla regeringen, men hur det ska gå till är det ingen som vet. Att Vänsterpartiet skulle gå högerspöket till mötes ser jag som föga troligt och såväl Centerpartiet som Liberalerna har det alldeles utmärkt framme vid köttgrytorna, så att de skulle vilja vända ryggen åt maktens härlighet har jag svårt att tro. Liberalerna har ju till och med fått platser i regeringskansliet. Men det är bara Centerpartiet som har anledning att fira idag – Liberalerna tampas nämligen med ett katastrofalt lågt väljarstöd och kommer antagligen att åka ur nästa val om ingen hittar någon mirakelkur innan dess.

Således är frågan hur länge till JÖ kommer att existera? Alliansen är helt död så det vore på tiden att även JÖ går i graven. Socialdemokraterna måste ta sig i kragen och bryta upp avtalet innan nästa val om de ska ha någon chans att återfå sin trovärdighet och tiden tickar. Hade man haft någon som helst form av sunt förnuft hade man samtidigt sparkat ut Miljöpartiet för gott. Det är dags att vända blad och S måste reformeras och utvecklas åt ett nytt håll om de ska lyckas, men med dagens partiledning vete fåglarna om det kan bli verklighet.

#dagsförjöattdö

1.png

5 reaktioner till “Låt JÖ dö – ettårsdagen framkallar en fadd smak i munnen istället för glädjekänslor

 1. ”En fadd smak i munnen ”
  Det var ett väldigt diplomatiskt uttalande, själv lutar det nog mer åt högt blodtryck, depression och ångestkänslor.
  Både DÖ och JÖ är eller borde granskas ingående av några med gott rykte och ryggrad, för säkerhets skull kanske utan inhemsk slöja för ögon och samvete.
  Även om det nu skulle klassas som lagligt så tvivlar jag starkt på att det kan vara lämpligt.

  Gillad av 1 person

 2. Det var Göran Persson som drog in Mp i regeringssamarbetet, bara för att hanka sig kvar ett tag till. Nu ser vi resultatet av att låta ett extremistparti få inflytande över alla frågor i regeringskansliet. Alltså kan inte Göran Persson uteslutas från de skyldigas lista.

  Gillad av 1 person

 3. När politikerna gör allt för att få makten.
  Så Är de maktgalna.
  Det har inget med demokrati att göra.
  Och när minoriteter styr, så är de inte demokratiskt valda.
  De har valt sig själva och struntar i folkets röst, enligt mig är det olagligt
  Och de största hotet mot demokratin och föder politiker föraktet.

  När politiker hotar och säger att de utesluter det ena eller det andra.
  Är inte deras rättighet
  deras skyldighet är att företräda folket, annars har de ingen plats som politiker

  Sverige inte längre ett demokratiskt land. Styrs av maktgalna ockupanter

  Enligt svenska folket skulle S ,M Och SD bolest regering

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s