1177.se bejakar kvinnoförtryck redan på startsidan

Barnen har kommit hem igen från sin långa resa och igår fick jag återigen krama om dem. Den yngsta är dock lite krasslig så jag gick in på 1177.se för att titta på en sak och och den första bild jag möts av innan jag ens hunnit välja region är en kvinna i hijab.

Seriöst, bor jag fortfarande i Sverige eller har jag hamnat i Mellanöstern över natten? Nomaliseringen av hijab i Sverige är direkt osmaklig och 1177 borde ta sig en allvarlig funderare på sitt bildval. Jösses!

Jag skrev till 1177 via deras kontaktformulär och framförde mina synpunkter. Bifogar länken om fler vill klaga.

Det är på tiden att vår regering på allvar för upp den här diskussionen på agendan – såväl förbud av slöja på barn som burkaförbud behöver införas omgående!

#låtallafåkännavindenblåsagenomhåret
#stoppaislamiseringen

https://www.1177.se/kontakt/1177-vardguiden-pa-webben/

”Hej! Jag undrar hur ni tänker när ni gör bildval? Den första bild man möts av på 1177.se är en kvinna i det kvinnoförtryckande plagget hijab! Varför vill ni normalisera ett plagg som för många kvinnor och barn symboliserar förtryck? Detta hör inte hemma i Sverige och att företag, myndigheter, organisationer samt institutioner bejakar denna kvinnosyn som dessutom sexualiserar små barn är mycket beklämmande. Jag känner mig kränkt som kvinna och tycker att denna bild bör bytas ut omgående! Det finns många som lever med tvång, hot och våld i Sverige idag – små flickor samt unga och äldre kvinnor som skulle göra nästan vad som helst för att slippa detta förhatliga plagg som begränsar deras rätt till frihet. I Iran och andra länder fängslas samt straffas kvinnor för att de kämpar emot det patriarkaliska system som styr deras liv, men ni lyfter fram detta som något positivt? Skäms!”

4 reaktioner till “1177.se bejakar kvinnoförtryck redan på startsidan

 1. Denna bild och andra liknande är ett medvetet val och ingår i den normalisering av islam som pågår i landet och utförs uteslutande av landsförrädare.

  Gillad av 1 person

 2. Utmärkt att du såg detta. Precis så skall man göra: sprida vidare och protestera. Det gjorde jag (baserat på din text):
  Hej,
  Varför har ni lagt in en provocerande bild på en kvinna i det kvinnoförtryckande plagget hijab på er förstasida när man loggar in på 1177.se? Förstår ni inte att dessa kvinnor hatar att behöva se ut som vandrande ollon, att de tvingas till detta för att successivt göra islamismen synlig i gatubilden för att vi skall tillvänjas detta, Det hör inte hemma i Sverige och att skattefinansierade företag, myndigheter och organisationer bejakar denna kvinnosyn som dessutom sexualiserar små barn är rent ut sagt ignorant. Det finns många som lever med tvång, hot och våld i Sverige idag – t.ex små flickor som skulle göra nästan vad som helst för att slippa detta förhatliga plagg som begränsar deras rätt till frihet. I Iran, Saudiarabien och andra länder fängslas och straffas kvinnor för att de kämpar emot detta tvång.
  Jag förutsätter att ni byter ut bilden under helgen så ni inte behöver skämmas vidare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s