Manifestation mot slöjförbud i Skurups kommun – måtte de inte backa

I slutet av förra året beslutade Skurups kommunfullmäktige att likt Staffanstorps kommun göra det som Sveriges regering inte har kurage nog att göra – man förbjuder slöja på barn i förskola och skola upp till sjätte klass. Ett utmärkt sätt att stå upp för alla barns rätt till frihet och nu väntar vi på att fler kommuner ska följa efter!
 
I dagens Ystads Allehanda går att läsa att en manifestation mot beslutet om slöjförbud nu har planerats av Malmö Unga Muslimer på måndagen den 13:e januari mellan kl 16-18, då man att samlas utanför kommunhuset för att protestera.
 
Man får hoppas att Skurupsborna – särskilt de kvinnliga invånarna – sluter upp och genomför en motmanifestation samt ifrågasätter hur man kan motivera att det svenska samhället ska acceptera att små flickor tvingas dölja sitt hår och att 2-3-åringar på muslimska dagis tvingas bära hijab, som faktiskt är en verklighet i dagens Sverige!
Att barn vill se ut som sin mor är inte ett godtagbart argument i debatten och heller inte att flickor ska undgå mäns onda blickar. Vuxna kan välja själva (dock inte i alla länder) om de vill täcka sitt hår, men barn har inte den möjligheten.
 
Stå på er nu Skurups kommun och vik er inte för dessa kvinnofientliga och odemokratiska krafter!
 
#låtbarnfåvarabarn

hijab

5 reaktioner till “Manifestation mot slöjförbud i Skurups kommun – måtte de inte backa

 1. Jag ser fram emot den dagen annie lööf på allvar får lov att bära burka.Jag kan bli shariapolis här på vischan.Centerkvinnor skall förpassas till spisen med huckle över sig,speciellt centerkvinnor.

  Gillad av 2 personer

 2. Jag trodde att vi var ett jämställt land och att vi inte accepterar
  Att någon tvingas bära slöja.

  Jag tycker det är vidrigt att icke svenskar ska ha någon talan om Svenska värderingar
  Och tvinga på oss deras religion.

  Svenska kvinnor och män anser inte att flickor och kvinnor ska bära slöja
  För att muslimerna inte klarar av att inte våldta folk.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s