Gör Magdalena Andersson en Göran Persson

Finansminister Magdalena Andersson är en av de nyckelpersoner som pekats ut som möjlig efterträdare till Stefan Löfvén. Nu säger Andersson att hon inte vill bli statsminister i en intervju i kvällens SvD Näringsliv, men kan vi lita på att det är hennes slutbud?

Det är lätt att dra paralleller till Göran Persson som hellre ville fortsätta som finansminister än att bli partiledare för Socialdemokraterna. 1995 sade han nej tre gånger innan det blev ja och han sedermera blev statsminister.

Vi får väl se vad det mynnar ut i och om S överhuvudtaget lyckas klamra sig fast vid makten, men Magdalena Andersson samt Mikael Damberg som också nämnts i dessa sammanhang, är klart bättre än stolpskottet Ygeman – som jag inte ens förstår att de nämner som en trolig kandidat efter hans fadäser och detsamma gäller lögnaren Ardalan.

Bäst hade varit om vi fick in nytt blod med nya idéer som hade kurage nog att driva en helt ny linje utan något samarbete med MP, V, C eller L, men det kan man nog drömma vidare om i en organisation som genomsyras av buksvågerpolitik där lojalitet och gentjänster står högst i kurs.

6 reaktioner till “Gör Magdalena Andersson en Göran Persson

 1. Har träffat henne personligen.
  Hon för nekar den riktiga bilden av Sverige.
  Oavsett vem som blir den nya , så blir resultatet inget bättre.
  Alla politiker som tyckt annorlunda än eliten är bort från
  Valbar plats.
  Bara lika sinnade fick vara kvar och det med 50% invandrare.
  Det handlar aldrig om kunskaper eller idéer, utan av rövslickeri.
  Aida i S toppen, på regeringen. anser att sjuka skall fråntas alla
  Uppdrag i styrelsen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s