Jag är allt annat än politiskt korrekt

I morse skickade en av mina Facebook-följare detta meddelande till mig:
”Jenny, du skriver bra, men det du skriver är alldeles för tamt. Du måste skärpa ditt tyckande. Var inte så jävla politiskt korrekt!!!!!!!”

Jag kan bara meddela att jag inte kommer att skärpa mig och att jag är allt annat än politiskt korrekt, vilket för övrigt är en förolämpning.

Jag förstår att det är irriterande för vissa att det inte går att stoppa in mig i ett fack eftersom jag varken tillhör något parti eller organisation, men så är läget mina vänner och det är bara att gilla läget. Jag kommer fortsätta att risa och rosa de personer, partier och organisationer som jag tycker förtjänar det samtidigt som jag delar nyheter som jag finner intressanta.

Om det sedan uppfattas som för politiskt korrekt kan jag inte göra något åt eftersom det är mina spontana och ärliga tankar eller känslor som jag uttrycker. Det finns gott om skribenter som är mer hardcore om det är vad man är ute efter.

Vissa dagar undrar jag själv varför jag ägnar min lilla fritid åt att skriva såväl morgon som kväll och ibland även på dagen, när jag egentligen inte behöver. Det är ingen som betalar mig och jag har egentligen inget att vinna på det – snarare tvärtom ifall man ska se till framtida arbetsmöjligheter och relationer, dessutom är det inget som gynnar välbefinnandet direkt.

Men jag har insett att jag gör det för att det känns som att jag måste göra något – jag kan inte bara sitta tyst så jag skriver hellre av mig ilskan, frustrationen, irritationen och ibland även glädjen. Även om jag inte kan förändra världen till det bättre för mina barn att växa upp i så har jag i alla fall försökt göra något sorts avtryck.

8 reaktioner till “Jag är allt annat än politiskt korrekt

 1. Undrar just om din fcb-följare läser det du skriver ….!
  Internet har förändrat hela den politiska spelplanen. Det går inte att dölja sanningen som det gick tills för några år sedan. Den som inte är helt förblindad ser ju dessutom med fasa på regeringens totala oduglighet. Ditt bidrag med att sprida en nyanserad bild av vår tids problem är så mycket trovärdigare och det ser vanligt folk.

  Gillad av 2 personer

 2. Ja du skriver bra. Jag tycker även att man inte ska ha för snabbt att dra slutsatser som några dagar senare visar sig förhastade. Att bli väldigt arg kan tex vara fullt förståeligt och naturligt i dagens samhälle, men att skriva när man är tvärför.. …d är troligtvis lika dumt som att storhandla när man är hungrig.
  Förtsätt gärna i din vanliga utmärkta stil, men bryt inte ihop av allt elände.

  Gillad av 1 person

 3. Ärligt talat så hade både du och jag och alla andra gnällspikar här på bloggen gjort bättre nytta på ett arbetspass i hemtjänsten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s