Skicka regeringen på Boot Camp

Stefan Löfvéns uttalande häromdagen som fått många att reagera och som handlade om att ifall man skulle sätta svenskar i de utsatta områdena under samma premisser så hade även vi blivit kriminella. Statsministern menade också på fullt allvar att den negativa utvecklingen i samhället inte har något att göra med den oansvariga invandringspolitik som våra styrande fört under de senaste decennierna – man ska inte ens prata i termer om etnicitet. Ett hutlöst uttalande som avspeglar regeringens nakna naivitet samt oförmåga att ta in verkligheten!

Men det finns en enkel lösning som kan få polletten att trilla ned även hos de mest inbitna förnekarna. Varför inte låta hela regeringen känna på livet i de utsatta områdena på riktigt och med egna ögon se vilka det är som främst begår brotten, säljer droger, bränner bilar samt uppviglar till upplopp, så kan vi ta en ny diskussion efter det?!

Skicka regeringen på bootcamp i en månad till Rosengård, Biskopsgården, Rinkeby eller Tensta utan livvakter och personliga assistenter, inkvarterade i hyreslägenheter som är spridda i området, så får vi se om det blir annat ljud i skällorna efter det!

Polisen har helt tappat kontrollen så är det bara och nya uppgifter tyder dessutom på att operation Rimfrost inte handlar om att det är regeringen som tagit initiativet till extra resurser för att få stopp på det som händer, utan det är poliserna själva.

Jag talade idag med några vänner om hur hela situationen i Sverige har urartat och vi var överens om att det de facto inte finns något parti som bryr sig om den enskilda individen – allt handlar om att positionera sig och enbart agera för egen vinning. Man har helt vänt ryggen åt svenska folket och förutom att värna om nya medborgare, vars rättigheter ska tas tillvara på alla sätt, så struntar man helt i hur det går för övriga. Det är tyvärr den bittra sanningen oavsett hur mycket våra politiker smilar in sig och säger ”rätt saker” vid rätt tillfälle!

#detnyasverige

10 reaktioner till “Skicka regeringen på Boot Camp

 1. Mycket bra förslag, Jenny! Kan vi försöka sprida det? Om man har sagt en sak så bör man ju bevisa det också. Riksdagslägenheter och regeringens tjänstebostäder i Rinkbey, Alby och Fittja! Själv bodde jag tre år i Rinkeby (utan att bli gängkriminell!) så jag vet hur det är.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag har gett liknande förslag, men enligt insatta så var det ett ganska svalt intresse från riksdagen att pröva på det nya spännande samhället.

   Gilla

 2. ”Hela” det politiska, samhällsbärande och mediala Sverige har under årtionden gått på identitetspolitiska föreläsningar och kurser, som gått ut på att Sveriges samhällsproblem beror på antingen socioekonomiska faktorer eller på diskriminering. Svaret på dessa ”utmaningarna” är därför alltid mer pengar till ”utsatta områden” och dessutom en massa bidragsanställningar, kulturbidrag osv. Det här Mångkulturella experimentet kommer dessvärre att kosta mer än bara pengar för såväl tillit som förtroende och glädje förtvinar. Tyvärr vägrar de förstås själva att bo i de enklaver de finansierat – med dina och mina skatter. Och mer lär de plocka….

  Gillad av 2 personer

  1. Malmö är Sveriges paradexempel på decennier av misslyckade ”satsningar”. Och skattebetalarna betalar. Men det måste få ett slut, en dag. Som i New York, det går att vända utvecklingen, med rätt ledare.

   Gillad av 2 personer

 3. Oavsett hur nu är med den saken, så kan en ingång vara att hårt kritisera S för att utsatta områden finns. Om Stefan själv säger att områdena är roten till det onda och S har låtit de växa fram och öka i antal, för de fanns väl inte bara där en morgon?

  Gillad av 2 personer

 4. Lyssnade på P1 morgon nu den 22 november vid ca 07.15 intervjuades S partisekreterare. Hon hade det inte helt bekvämt i den nuvarande situationen och sa i sammanhanget några intressanta saker som att det var oerhörda utmaningar med integrationen och gav vinkar om att politiska hänsyn till samarbetspartier hade tagits. Rekommenderas varmt att lyssna på , ska försöka fixa en länk senare om jag kan.

  https://sverigesradio.se/artikel/7349191

  Gilla

 5. Jag har aldrig bott i något dåligt område – tvärtom – men jag förstår lika mycket om problemen med dysfunktionella samhällen ändå.
  Men jag är en känslig person med empati.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s