Vad gör man när man får nog – tar det blå pillret?

De senaste dagarna har jag känt att det börjar bli fullt inombords. Allt galet som sker med det här landet gör en smått tokig.

Hela tiden är det något nytt – är det inte kriminella handlingar som bara blir värre för var dag som går, så är det något parti vars utspel får en att undra om de har alla hästarna hemma eller nya orättvisa neddragningar för att spara pengar som drabbar svagaste individerna i samhället samt så klart alla avslöjanden om hur våra skattepengar missbrukas.

Det pågår från morgon till kväll och hänger över en innan man ska somna, gör att man sover dåligt samt vaknar med problemen på näthinnan. Det är inte bra.

I morse när jag slog upp ögonen kände jag att nu vill jag inte mer – kan någon ge mig ett piller som tar bort allt… välj det röda pillret för att få den brutala verkligheten uppkörd i ansiktet eller det blå för att fortsätta leva ovetande.

Det hade varit så skönt att slippa ha med detta lands förfall att göra. Vakna upp någon helt annanstans utan att behöva oroa sig för morgondagen eller känna sig otrygg, bara ta dagen som den kommer och njuta samt vara säker på att ens barn hade en ljus framtid istället för ett kompakt mörker.

Visst är det fegt att känna att man bara vill lämna allt, vända ryggen till och låta hela bygget falla ihop som ett korthus, men ibland är tanken lockande. Det är ju nämligen så att oavsett om vi byter regering så kommer vi även fortsättningsvis att ha en rejäl uppförsbacke framför oss i många år framöver, för det finns ingen quick fix för den misär man har skapat och de skador man åsamkat landet är näst intill omöjliga att läka.

Men några måste ju stanna och kämpa så man får ta ett djupt andetag och streta vidare. Vi är trots allt några stycken som inte tänkt ge upp ännu, även om vissa dagar är tyngre än andra. Dessutom skulle jag inte klara av att leva i en lögn.

Tur att vi närmar oss lucia med efterföljande juletid – ljusets högtid inger ett visst hopp om att det till slut ska komma nya och bättre tider!

 

redblue

15 reaktioner till “Vad gör man när man får nog – tar det blå pillret?

 1. Har samma känslor som dig o många andra i Sverige.. ….man känner en vanmakt…..o för varje ny dag dyker det upp något ännu tokigare ….man tror alla inom PK
  är emot fakta o vetenskap o självklara saker….orkar snart inte lyssna på TV eller radio.
  Så dyker Löfven upp i Agenda o briljerar med hittapå……fakta slänger han på sophögen …….ge mig kraft.

  Gillad av 1 person

   1. Jag vet inte hur du definierar ”religiös”.

    Man måste ta hand om sin själ. Inriktar man sig bara på det yttre uppstår ett tomrum inuti så småningom. Många som inte har någon Gudstro mår bättre av att åtminstone meditera.

    Kontemplation har bytt namn till ”mindfulness” nu för tiden.

    Gilla

 2. Vi har inte bett om att bli invaderade av folk som inte vill oss väl. Vi har inte ens blivit tillfrågade om vi ville ta en chansning. Ett mörker som vi aldrig skulle rösta för har mot vår vilja pressats på oss och de riktiga orsakerna har det smugits med. Vi har toppridits av en elit med globala ambitioner, ett gäng som inte ens drar sig för att förråda det egna folket.
  Sådant är tungt och vi känner alla likadant. Ändå kämpar vi vidare, var och en på sitt sätt. Regeringen vacklar redan vid vanmaktens rand och vartefter effekterna av deras politik uppenbaras, för allt fler, så undermineras den postmoderna och identitetspolitiska agenda de driver. När man väl har svalt det röda pillret finns förresten ingen återvändo. Du gör en fantastisk insats. Tvivla aldrig igen.

  Gillad av 2 personer

  1. Jan Hyllengren.
   Du har nog mycket rätt. Kan någon hjälpa till att försöka förklara varför ”gör di på detta viset.”

   Gilla

 3. Det skickades ut en broschyr som hette ‘om kriget kommer’.Det kan man ändra till ‘när kriget kommer’.Kriget kommer på ett ellet annat sätt och då är det bra att vara fysiskt förberedd och i så god kondition som möjligt så i väntan på att kriget skall komma kan man träna och bygga upp sin fysik efter förmåga.Det ger också ett självförtroende den dagen det blir skarpt läge.Be till Gud är bra för inre styrka men den styrkan räcker inte för att gräva skyttegravar.Jag tränar efter förmåga varje dag för att kunna rädda mig själv och min nästa.

  Gilla

 4. Om man tänker på kända uttalanden på sista tiden, så hade den här rubriken / löpsedeln varit träffande.

  Svensk statschef förnekar kännedom om världskänd Dansk författare .

  Allt för att försöka få in lite allvarlig humor i det hela.

  Gilla

  1. Vits apropå religion:

   En frälsningssoldat sitter i en tågkupé mitt emot ungdomar. En hånflinar och frågar:

   – Hur ska du få skjortan över änglavingarna när du kommer till himlen?

   – Bry dig inte om det du. Koncentrera dig i stället på hur du ska få ned svansen i byxorna, svarade frälsningssoldaten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s