Vad har Morgan Johansson att säga till alla som vill ha det gamla Sverige tillbaka?

En bekant till mig berättade stolt att han idag skrivit brev till justitieminister Morgan Johansson eftersom han var så arg över den negativa utvecklingen i Sverige.

”Hej Morgan!
Jag kom hit till Sverige i slutet av 1950-talet tillsammans med mina föräldrar då ni behövde arbetskraft. På den tiden var det ordning och reda i Sverige samt folk var trygga. Jag vill ha tillbaka denna trygghet! Ett tips till dig är att sätta in nationella insatsstyrkan och militär om det behövs för att slå tillbaka buset. Jag vill att ni tar rätt beslut så att vi återigen får ett tryggt Sverige!”

Tyvärr kommer minister Johansson aldrig att läsa detta brev med ord som kommer direkt från hjärtat. Istället kommer någon underhuggare på departementet att skicka ett menlöst svar om hur mycket bra regeringen gör för Sverige och hänvisa till några propositioner för att påvisa att man faktiskt tar sitt ansvar för landet och dess befolkning.

Det är verkligen inte bara infödda svenskar som undrar vad som egentligen händer med landet som de en gång beundrade, utan även alla de som kommit hit från andra länder men under åren kommit att betrakta Sverige som sitt hemland och som i decennier bidragit till landets tidigare välstånd, känner stark oro över regeringens slapphet samt oförmåga att agera mer kraftfullt mot det brutala våldet som håller landet i ett järngrepp.

Men uppenbarligen finns ingen anledning till oro för oss vanliga dödliga, för efter igår står det klart att det trots allt bara är SD, KD och M som tycker att situationen är ohållbar – övriga partier tycker att det är helt acceptabelt att folket tvingas leva under dessa förhållanden. Vadå? Har någon dött eller blivit skadad? Ja men lite offer får man allt räkna med för här gäller det att komma ihåg att det viktigaste är makten framför allt!

Jag har själv flera gånger de senaste månaderna efterlyst tillfälligt undantagstillstånd samt att polisen rensar ut bland alla kriminella drägg i de särskilt utsatta områdena, men hur ligger det egentligen till med detta och kan militären gå in och assistera polisen hur som helst?

Jag ställde frågan till Adam Erik Marttinen som är SD:s rättspolitiska talesperson och fick följande svar.
”Militär kan vara behjälplig med att assistera polisen i begränsad utsträckning. De kan dock sannolikt inte utföra polisiära uppgifter som krävs i samband med vad som ryms inom begreppet ”rensa ut”. Det finns möjligheter, men undantagstillstånd ligger nog inte som befintligt redskap. Det behövs dock ingen lagändring utan det räcker med en ändring i förordningen, vilket kan ske rätt så snabbt om det blir aktuellt.”

Alla torde kunna vara överens om att bristningsgränsen är nådd och något måste ske nu! Men huruvida regeringen har stake nog att agera återstår att se. Dialogens tid är för länge sedan förbi, men efter pizzamötet tidigare i veckan där man bad de kriminella att trappa ned våldet är jag ytterst tveksam till om våra styrande har siktet inställt på rätt saker.

Snart närmar sig dessutom julledigheten för våra stackars passiva och utarbetade ministrar så vi kan nog vara rätt säkra på att inget spektakulärt kommer att ske det här året, utan tryggheten får vänta!

Alla de som vill ha tillbaka det gamla Sverige får nog sluta drömma – tåget har gått och landet är kaputt på många sätt. Även om vi kan begränsa skadorna så har det gått för långt för att kunna reparera helt och hållet, så om vi ska vara realistiska så är det nya Sverige vad vi har att förhålla oss till under lång tid framöver oavsett vem som sitter vid styrspakarna.

#onlyinsweden

7 reaktioner till “Vad har Morgan Johansson att säga till alla som vill ha det gamla Sverige tillbaka?

 1. de flesta arbets invandare som kom på 60- och 70 talet säger att de kommer rösta på SD nästa val.
  De har jobbat hårt och ser hur alla pengar går till lyx migranterna och pensionen efter 40 år är inte ens 50%.

  Jag tror inte politikerna kan tänka eller läsa. De har hamnat där de är genom vänskaps korruption.

  Gilla

 2. Väl formulerat, tack.
  Det är förmodligen politik på så hög nivå, så att ingen någonsin ska kunna förstå.
  Oj det rimmade visst, då blev det något bra i alla fall.

  Gillad av 1 person

 3. Jag läser din blogg varje dag, tycker du är ”great” kommenterar sällan, men hade alla dagar i veckan röstat på dig som stadsminister, oavsett parti. Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s