Ännu ett slukhål – vi betalar

Weidmo Uvell fortsätter grävandet och presenterar nu nya irriterande fakta om kostnaden för alla nyanlända pensionärer som av någon outgrundlig anledning får ta del av välfärdskakan utan att ha jobbat en dag av sina liv i Sverige.

Vi måste vara det enda landet i världen som strösslar med skattemedel som om det vore en outtömlig källa över alla andra än sitt eget folk – bedrövligt och ofattbart!

#dubetalar

Nedan ett utdrag – läs artikeln för alla detaljer.

”Om du kommer till Sverige som gammal och därför inte har någon pension intjänad kan du inte få pension. Istället har Sverige något som vi döpt till äldreförsörjningsstöd, som är som det låter – ett socialbidrag för äldre, i princip. Skillnaden är att inte kommunen behöver betala utan det gör Pensionsmyndigheten.

Statistiken jag fick ut visar att mycket få infödda svenskar lever på ÄFS. Av 1 miljard kronor utbetald gick bara 15 miljoner till folk födda i Sverige. För att mycket få svenskar har ju jobbat noll år i Sverige.

Till exempel har utbetalningar av ÄFS bara på tio år ökat med 147 %, från 421 miljoner kronor totalt till 1 miljard förra året.

24 % av totalbeloppet 2018 betalades ut till irakier (242 Mkr). Enligt SCB:s befolkningsstatistik bor det 144 035 irakier i Sverige. Det motsvarar 1,4 % av befolkningen.

Men det var ännu värre förut. 2009 stod irakier för 32 % av allt utbetalt ÄFS. Varför är just irakier så stora mottagare av det bidraget undrar man ju.

46 Mkr av ÄFS gick till afghaner. 52 000 afghaner bor i Sverige. 4,6 % av ÄFS samtidigt som de motsvarar 0,5 % av befolkningen.

100 Mkr betalades 2018 ut till somalier, en fyrdubbling på bara tio år då 25 Mkr betalades ut till somalier. Då gick 6 % av ÄFS till somalier, idag är andelen 10 %.

Men den gruppen som sticker ut mest är Palestina. Det finns bara 8 000 personer enligt SCB från Palestina. Ändå tar de emot 42 Mkr. Summan har ökat enormt från 2009, då låg den på 6 Mkr. En sjudubbling på tio år.

https://uvell.se/2019/10/16/aldreforsorjningsstod-annu-ett-slukhal/

4 reaktioner till “Ännu ett slukhål – vi betalar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s