Danskarna sätter ned foten – inför gränskontroller från Sverige

Den danska regeringen vill införa gränskontroll från Sverige till Danmark, vilket betyder att resande från Sverige ska visa pass eller körkort. Gränskontrollen ska införas från mitten av november och det kommer att vara kontroll vid alla gränsövergångar en till flera gånger i veckan.
 
Kontrollen skall sättas in vid färjelägret i Rönne, Helsingör, Fredrikshamn och Grenå samt vid Öresundsbron och vid all tågtrafik från Sverige till Danmark.
 
Den danska regeringen ska ha upplyst både EU-kommissionen och den svenska regeringen om de tillfälliga gränskontrollerna. Det finns ingen information om hur länge gränskontrollerna ska pågå.
 
Utöver gränskontrollen vill den danska regeringen upprätta ett nytt center för polissamarbete och brottsbekämpning i Öresundsregionen. Centret ska ligga i Köpenhamn och bemannas med danska poliser, vars uppgift blir att koordinera insatser för organiserad och gränsöverskridande kriminalitet i tätt samarbete med svensk polis.
Heja Danmark! I jämförelse med vår svenska handlingsförlamade regering visar danskarna att man tar ansvar för såväl rikets som medborgarnas säkerhet. Man pratar om problemen och man agerar!
 
#avgåregeringen
 
tåg.jpg

13 reaktioner till “Danskarna sätter ned foten – inför gränskontroller från Sverige

 1. Jag körde på bron för någon vecka sedan och på väg hem stod svensk gränspolis och ville ha pass eller körkort.På den danska sidan var det fritt så här verkar Sverige för en gångs skull ligga före Danmark.

  Gilla

  1. Men snälla Rolf har du inte hängt med i något jag skrivit det senaste halvåret? De har alltid minst en fil öppen mot Sverige och i de filer de har kontroller kollar de inte alla bilar. På tågen ingenting. Nej, Sveriges gränskontroller är ett skämt!

   Gilla

   1. Jag blev stoppad så jag har ingenting att klaga över!
    Jag har aldrig hört talas om att man kontrolletar alla,jo möjligtvis när man åkte färjan Trelleborg-Sassnits på DDR-tiden.Men om jag minns rätt så kollades inte alla ens då.

    Gilla

   2. Ok,jag blev iallafall stoppad halv fyra på morgonen och då skall man veta att det inte ens är en gång om året jag åker där.Så jo,gränskontroller mot Sverige finns och fungerar.Det kan ju vara så att åker man oftare så blir man en kändis och blir inte stoppad.Jag vet inte men jag blev som sagt stoppad.Så det är en myt att det inte finns fungerande gränskontroller men vad hjälper det när det räcker med att skrika asyl så släpps folk in.

    Gilla

   3. Men Jenny,gränspolisen hade överblick över flera filer och rörde sig mellan filerna och visst,alla kontrollerades ju inte men det gick så vida jag kunde se inte att förutsäga vilken av filerna som skulle kontrolleras.

    Gilla

   4. Kl 04.30 på morgonen ja, men inte i rusningstrafik och när väljer man att åka om man smugglar droger, vapen eller människor månntro?!
    Jag har åkt på dagtid många gånger och filen längst ut där ingen har kontroll är öppen och obevakad. När jag frågat poliserna om detta på plats så uppger de att man inte har nog med personal!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s