Antisemitisk mobbing på skolor i Australien är ett växande problem

En 12-årig judisk pojke tvingades knäböja och kyssa skon på en muslimsk klasskamrat, medan en 5-årig pojke ska ha kallats ”judiska kackerlacka” och upprepade gånger attackerats på skoltoaletten av sina klasskamrater. Dessa händelser på två olika skolor har skapat debatt om en snabbt spridande kris som involverar antisemitisk mobbing på skolor i delstaten Victoria.

Båda pojkarna, vars föräldrar vill vara anonyma, har sedan händelsen lämnat skolorna där incidenterna ska ha ägt rum och den 5-åriga pojken undervisas för närvarande i hemmet.

De äldre pojkarna som tvingade sin klasskamrat att under hot kyssa en annan elevs sko, filmade, fotograferade och delade händelsen på sociala medier. Inga disciplinära åtgärder har satts in mot gruppen av pojkar som var inblandade i händelsen som skedde i en publik park. Pojkens mor är mycket besviken över skolans lama agerande, medan skolan frånsäger sig ansvaret eftersom det hela skedde utanför skolans område.

Jag vet att det är viktigt med ”tolerans” i dagens samhälle när olika religiösa grupper ska leva tillsammans, men den här bilden är oerhört provocerande och händelserna i Australien mycket beklämmande. Tyvärr är det inte första gången jag läser om ökad antisemitism bland unga i Australien och dessvärre är det ett problem som vi även ser här i Sverige. Bara det senaste året har kritiska röster höjts från olika håll om en stark oro för ökad antisemitism, bland annat från lärare och den röda tråden är att muslimer ofta har förutfattade meningar om judar som uttrycks i obefogat hat. Den svenska regeringen känner till problemet, men har likt många andra problemområden inte vågat sätta ned foten ordentligt utan försöker istället framställa de högerextrema krafterna som det största hotet. Inte ens brandattentatet mot synagogan i Malmö och det faktum att många judar lämnar Sverige på grund av den ökade otryggheten verkar få våra styrande att hitta sin ryggrad!

Med det sagt så bör det också nämnas att även muslimer utsätts för hatbrott vilket är precis lika oacceptabelt, men det är farligt att ignorera problemen som man nu gör från våra makthavares sida eftersom det sänder signalen att man accepterar situationen istället för att våga acceptera och prata om problemet.

#detnyasverige
#vågaerkännaochprataomproblemen

jude

6 reaktioner till “Antisemitisk mobbing på skolor i Australien är ett växande problem

 1. En verklig anledning att skolstrejka för, istället för sjuka påhitt som endast är iscensatt av globalizterna som fått flera miljoner nyttiga idioter att bli hysteriska. Islam är det verkliga hotet mot allt vi har att leva för.

  Gilla

  1. Vi är det största hotet mot oss själva.När kvinnor först i trettioårsåldern föder sitt första och enda provrörsbarn förstår man att det inte är Islam som är orsaken till att ”vi” går under.En förödande familjepolitik under många decennier bär skulden,inte Islam.

   Gilla

 2. Att antisemitismen ökar förstår jag orsakerna till,det var ett gäng hel-resp halvjudar som var drivande och verkställande till att jag fick lämna mitt jobb,det var en jude som stod utanför kriminalvårdens grindar i Ystad och riktade sin kamera mot mig och fotograferade,detta vet jag med säkerhet eftersom folk gärna vill lätta sitt hjärta och berättar hur det verkligen gick till.Med tiden snackar gärna folk.Det är judar som har lagt en våt filt över yttrandefriheten i Sverige och att de får flytta från Malmö ser jag som en naturlig del av folkförflyttningar och har inget med antisemitism att göra.Det flyttar väl ändå frivilligt?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s