Migranter på Medelhavet transporterades tillbaka till Libyen

Så snöpligt! I söndags satt 31 afrikanska migranter på en gummibåt utanför Libyens kust och väntade på att en NGO-båt skulle komma och plocka upp dem samt köra till lämplig europeisk hamn, men istället kom libyska kustbevakningen och körde tillbaka dem till ett uppsamlingsläger i Libyen. Så ska en slipsten dras!

Bravo att Libyens kustbevakning för ovanlighetens skull gjorde det de får betalt för! Så här borde det alltid gå till – ett utmärkt sätt att sända rätt signaler till migranterna samt ett effektivt sätt att på sikt skjuta människosmugglarnas marknad i sank.

Men tyvärr är det en utopi att tro att man ska komma till rätta med migrantströmmarna så länge man låter Europas hamnar stå på glänt samtidigt som man tillåter aktivistorganisationernas båtar i Medelhavet.

Dessutom har vi Balkanrutten och Turkietrutten som hotar att snart ”explodera”. Hårdare tag med kraftig symbolpolitik är vad som nu krävs från EU:s ledare istället för detta velande!

Källa: Arab News

3 reaktioner till “Migranter på Medelhavet transporterades tillbaka till Libyen

  1. 1000 migranter har drunknat i Medelhavet bara i år, men tyvärr förstår inte EU:s ledare vad som krävs, eller så har man en annan agenda.

    Fyra EU-nationer (Tyskland, Frankrike, Italien och Malta) kommer nästa vecka att söka stöd för ett ”snabbspår”, som innebär att migranter på båtar kommer att scannas och tas om hand direkt. De som kvalificerar sig för asyl får komma in i Europa och de som saknar skäl ska skickas tillbaka. Allt ska ske inom fyra veckor.

    Låter som ännu ett system som kommer manipuleras i mina öron – inte minst med hjälp av korruption! Suck!

    https://www.aljazeera.com/news/2019/10/1000-people-dead-mediterranean-year-191001140843136.html

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s