Kurz äntligen tillbaka i maktens boningar

DN är för det mesta ett riktigt lågvattenmärke och särskilt deras klimatsida är ett kapitel för sig och handlar enbart om att skrämma upp ovetande människor. Men det finns en anledning till att jag fortfarande tittar igenom tidningen och det är på grund av deras utrikesnyheter, där de för det mesta slår övriga tidningar på fingrarna.

Idag stundar det val i Österrike efter Ibizaskandalen i maj som ledde fram till att regeringen föll och man utlyste nyval. Den eminenta förbundskanslern Sebastian Kurz som tvingades lämna sin post före sommaren leder stort i opinionsundersökningarna och kommer med all säkerhet att återintaga tronen efter dagens val. Vem han skall regera med är dock mer ovisst.

Det måste vara härligt att leva i ett land där människor fortfarande har sitt sunda förnuft i behåll och förstår vikten av att välja en ledare med kurage som vågar tänka nytt samt stå på sig i viktiga frågor som att bibehålla en stram migrationspolitik och motarbeta islamismens utbredning.

Vi hade behövt en Kurz redan för två decennier sedan – då hade Sverige troligtvis varit ett helt annat land än den vandrande katastrof som vi ser idag, men nu är läget som det är och vi måste göra vårt bästa för att reparera den skada som så många egocentriska politiker åsamkat landet i decennier. Detta är dock lättare sagt än gjort eftersom vi saknar trovärdiga politiker med ryggraden intakt och möjligheten att våga tänka med huvudet framför hjärtat!

kurz.jpg

2 reaktioner till “Kurz äntligen tillbaka i maktens boningar

  1. Sverige är kört.Grunden för välfärden är investeringar av företag.Det finns inga anledningar för företag att investera här.Flyttlassen för företagen går bland annat österut,till Polen.Anledningarna är nog många men en bidragande orsak är förstås den kriminalitet som breder ut sig.Man ser hur människor och företag runt omkring en säljer allt,till och med sina svenska pengar och växlar om till Polen och Euros eller Dollars.Den svenska kronans fall är sammankopplad med en instabil politik som gör människor väldigt osäkra på ett fortsatt liv här.Bättre fly än illa fäkta.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s