Det är inte dags att lämna in nu

Jag brukar ha en svacka ungefär en gång per månad där allt känns hopplöst och tungt, men sedan brukar gnistan återvända. Just nu känns det dock som att det är extra svårt att hitta upp till ytan igen. All fokus är för närvarande på klimatet och målet är att sprida dödsångest till så många som möjligt, vilket man lyckas galant med genom att bara visa en sida av myntet. Under tiden verkar regeringen gå in stenhårt för att sänka landet helt samtidigt som man förnekar problemen – vilket man i och för sig sysslat med i decennier, men man kan tycka att nu när problemen hopar sig framför näsan på dem så torde det vara omöjligt att låtsas som att det regnar. Oppositionen fortsätter att allt mer framstå som enbart ett spel för gallerierna för att hålla de arga massorna i schack, medan man bakom kulisserna verkar i symbios.

Men att ge upp är inte aktuellt, även om tanken känns lockande. Självbevarelsedriften är fortfarande stark och driver oss framåt, det finns mycket att kämpa för trots allt – våra barn och barnbarn till exempel. Så även om det ofta verkar som om omvärlden har förlorat förståndet så gäller det att kallsinnigt vägra att indoktrineras och försöka blicka framåt, även om det blir allt tyngre. Vi måste intala oss att någon gång kommer den förändring som landet så väl behöver. Även om det ibland känns som att man är ensam så ska man komma ihåg att vi ändå är minst ett par hundra tusen själar med det sunda förnuftet i behåll i Sverige som förstår att vi måste vika av från den inslagna vägen. Dessutom borde klimatbubblan spricka tids nog med tanke på att det finns miljarder människor på jorden som inte anslutit sig till klimatsekten.

Det är måndag och det är tungt, men vi ser framåt redo att ta nya tag!

JP

2 reaktioner till “Det är inte dags att lämna in nu

  1. Det finns ändå mycket att bli gladare av och man skall rensa sin hjärna ibland från all smuts utifrån.Håll till godo och sånt här gör mig glad och det gäller att passa på innan det blir förbjudet att titta på.

    Gilla

  2. Jämför dessa unga livsglada tjejer med tältförsedda muslimer i alla åldrar som rör sig i samhället… Hur i h-e kan man ens tänka tanken att ideologin islam kan vara för positivt för kvinnor/flickor? Hur kan det fnnas ”feminister” som bejakar islams förtryck av kvinnor/flickor? Hur är dessa ”feministiska” personer funtade? Varför ska kvinnor/flickor förbjudas delta i sport, sång, dans, fysiska aktiviteter eller helt enkelt gå ut för att fika men andra kvinnor, flickor, pojkar, män när dom vill och utan ”uppsyn” av manliga familjemedlemmar, kusiner och andra släktingar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s