Juncker kritiserar jobbtitel i EU-parlamentet som påminner om fascist-retorik

Flera europeiska tidningar skriver idag om att den avgående EU-kommissionens president Jean-Claude Juncker har kritiserat sin efterträdare Ursula von der Leyens beslut att utse en ”kommisionär för att skydda vårt europeiska sätt att leva”. Juncker var dock inte ensam om kritiken – andra har redan indikerat att von der Leyen använder sig av “fascist-retorik”.
-”Jag gillar inte tanken på att det europeiska sättet att leva motsätter sig migration. Att acceptera de som kommer från avlägsna platser är en del av det europeiska sättet att leva.”

Det har rapporterats om att von der Leyen överväger att ändra jobbtiteln, men inget formellt tillkännagivande har gjorts.

Så fånigt om von der Leyen går Juncker till mötes och ändrar jobbtiteln, men det skulle inte förvåna mig om så sker. Det ska verkligen bli skönt att bli av med herr Juncker inom en snar framtid, även om allt pekar på att von der Leyen kommer fortsätta driva samma linje.

EU är likt Sveriges maktelit i stort behov av en utrensning av gammal skåpmat samt i behov av att tänka nytt för att rädda kontinenten, men det lär tyvärr vänta på sig.

På tal om EU-parlamentet noterade jag för övrigt att Miljöpartiets Pär Holmgren ”i konkurrens med några av Europas mest framstående klimatpolitiker” blivit vald till att leda hela den gröna gruppens klimatarbete i EU-parlamentet de kommande åren. 

-”Jag kommer göra allt jag kan för att vi gröna ska vara en blåslampa på de andra partierna, så att EU:s klimatpolitik håller sig till vad vetenskapen faktiskt kräver av oss.”
Jag vet inte om man ska skratta eller gråta… britterna borde vara glada att de har chansen till Brexit!

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/juncker-eu-protecting-our-european-way-of-life-immigration-job-title-a9102786.html?fbclid=IwAR1MZnHdJf88aDM1gkc5oQsDGnG4a0-kmDBnBQJGF4bJ2klV04JS7exjDrM

junk.jpg

2 reaktioner till “Juncker kritiserar jobbtitel i EU-parlamentet som påminner om fascist-retorik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s