Vi måste börja ifrågasätta om vi får hela bilden

Jag fick syn på dessa bilder från en räddningsoperation av migranter när jag surfade runt bland utländska tidningar och jag slogs direkt av hur allting ser iscensatt ut.

När man läser om hur asylaktivisterna i Medelhavet räddar skeppsbrutna migranter ur dödens käftar så ser det lite annorlunda ut när jag föreställer mig det än vad som visas här, vilket påminner om ett reportage från förra året, som delades rätt flitigt, där man hade filmat hur NGO:er i Medelhavet transporterar dit migranter och sätter de på en liten båt som man sedan ”räddar”.

Mina spontana reflektioner:

1. Det ser ut som att migranten räddar kvinnan istället för tvärtom.

2. Varför är han inte blöt och varför ser han så ren och prydlig ut efter att ha lidit all världens kval under sin flykt?

3. Gruppen av män på gummiflotten ser inte ens skeppsbrutna ut och ingen är blöt, utmärglad, skadad, smutsig, har trasiga kläder etc.

Nu säger jag inte att alla migranter i världen är fake och att det alltid iscensätts av kriminella NGO:er som uppmuntrar till illegal migration – självklart flyr människor för sina liv i olika konflikthärdar världen över och det bästa vi kan göra för att hjälpa dessa är att fokusera på att hjälpa på plats och i närområdena – men jag är övertygad om att allt inte går rätt till, särskilt i Medelhavet och att asylaktivisterna samarbetar med människosmugglarna är ingen hemlighet.

Jag hade gärna sett lite mer grävande journalistik kring detta för att påvisa hur vi i mångt och mycket blir förda bakom ljuset, men det är ”helig mark” eftersom många tjänar storkovan på det här och förmodligen är det svårt att få ut sådant material till allmänheten. Men det hade definitivt behövts ett wake-up-call, särskilt här i Sverige där alla är så godtrogna.

#öppnaeraögoniställetförhjärtan
#detgårinteattvaranaivhurlängesomhelst

Bildkälla: Al Arabiya

3 reaktioner till “Vi måste börja ifrågasätta om vi får hela bilden

 1. Lögn från början till slut ! Arrangerade bilder !
  De som åker med flyktingsmugglare är relativt välbärgade unga män som fått nej på sina asylansökningar då de både saknar asyl och skyddsskäl .
  Deras resa över Medelhavet är kan ske då avtal slutits att Europa ska ta emot ett visst antal varje år.vad Europa får i gengäld avslöjas inte men har förmodligen något med olja att göra.
  Ville man få stopp på trafiken vore det inga problem! Alla mottagarländer förfogar över en flotta !

  Mvh

  Karl-Otto

  Skickat från min iPad

  Gillad av 5 personer

 2. Turkiet har tydligen ”öppnat kranen” igen, då de åter igen aktivt slussar ‘asylsökande’ över gränsen till Grekland, både via land och till sjöss. Tydligen så finns det ingen politiker i Europa, som är intelligent nog att inse att det är en krigshandling av Turkiet riktad mot Europa! (Macron är en av de som jublar.) En invasionsstyrka behöver inte bära uniform och vapen!

  Skillnaden mellan förr och nu, beträffande underminerande verksamhet, så skickade man förr iväg enstaka sabotörer i det fördolda till de länder man önskade ställa till det för [klassiskt CIA, KGB, MI6/SIS etc.], medan idag så sker det även öppet i grupp.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s