Det är tystnadskulturen som kommer att bli vårt fall – när ska man sluta misstolka sunt förnuft som rasism och främlingsfientlighet?

Igår blev två 15-åriga pojkar rånade när de spelade fotboll på Enskede IP – inget signalement eller information om förövarna som vanligt, förutom att de bor i de södra förorterna. Numera vet varenda kotte vad det innebär när polisen är förtegen om gärningsmännen och detta hymlande med information har hjälpt till att skapa en kraftig polarisering i samhället. I det här fallet kunde gärningsmännen gripas, men faktum är att det numera är vardag för ungdomar att råka ut för rånare – ofta i gäng och det sker på många håll i Sverige. Men istället för att våra makthavare tar tag i problemen så uppmanas föräldrar att undvika märkeskläder och dyra prylar på barnen för att på så sätt minska rånrisken. Det är alltså vi medborgare som ska bära oket för att våra inkompetenta politiker inte vågar kalla en spade för en spade! Bara tanken är otroligt upprörande och att svenska folket accepterar den här utvecklingen är mycket beklämmande.
 
I dagens Aftonbladet har man publicerat en debattartikel i ämnet som uppmanar våra politiker att ta sig i akt eftersom vi annars riskerar att få ett svenskt El Paso inom kort. Rubriken lovar gott eftersom det är ett faktum att ju mer vi förtiger problemen så ökar risken för att det kokar över på någon som tar lagen i egna händer. Men de här debattörerna tycker helt tvärtom och uppmanar i princip våra politiker att inte ta bladet från munnen eftersom vi då ökar främlingsfientligheten.
 
Det är Maria Fabricius och Patricia Zani på Open Act (ett partipolitiskt oberoende nätverk vars mål är att samla kommunikatörer som verkar för ett öppet Sverige) samt Johanna Westin, t.f. generalsekreterare för Raoul Wallenberg Academy och Anna Lindenfors, generalsekreterare för Amnesty International Sverige som under parollen ”ord kan döda” för ut denna rappakalja. De menar att partiledarnas beskrivningar av invandrare allt mer generaliseras och att det frekvent kopplas ihop med negativa ordval, där man grupperar ”svenskar” och ”icke svenskar”.
 
Man pekar på att tonläget hårdnat sedan 2015, där invandrare, asylsökande och ensamkommande nu utmålas som ett hot mot de svenska värderingarna, bidrar till ökad kriminalitet och brottslighet samt att välfärden håller på att kollapsa. Man är förvånade över att denna typ av retorik numera kommer från de flesta partier och inte bara Sverigedemokraterna, där man anser att det har blivit en tävling i att stärka sin politiska position genom att skruva upp tonläget och bygga rädsla.
 
Ebba Busch Thors uttalande under partiledardebatten i Agenda i samband med EU-valet tas upp som exempel, där hon kopplade samman övergripande brottsstatistik om våldtäkter med följdfrågan ”Varför ska de här männen få lov att stanna i Sverige? – varför utvisas de inte?”. Man reagerar på att ingen av de övriga partiledarna ifrågasatte den ”farliga” formuleringen. 
 
Det är bedrövligt att vi inte kommit längre i Sverige än så här och att åsiktskorridoren förblir intakt på grund av att vänstermänniskor och aktivister får diktera villkoren. Jag ger debattörerna rätt i en sak – Sverige är på väg mot en farlig utveckling där antalet hatbrott med främlingsfientliga motiv ökar och att vi behöver ta utvecklingen på allvar innan vi ser ett svenskt El Paso, men inte på grund av att vissa politiker äntligen vågar säga som det är utan på grund av den här tystnadskulturen som präglat landet i alltför många år.
 
Se på Danmark, där man till och med kan diskutera öppet huruvida muslimer och människor från muslimska länder ska förbjudas att få medborgarskap i Danmark. Det går utmärkt utan påhopp eller rasistanklagelser! Vi måste våga prata om problemen i Sverige, annars skjuter vi oss själva i sank.
 
Det våra politiker och många på vänstersidan måste förstå är att det är mer farligt att förtiga sanningen och konstant lägga locket på, för självklart kommer krutdurken att explodera till slut.
 
Våga prata om problemen och säg som det är, istället för att ge oss en friserad sanning och otillförlitlig statistik! Medborgarna är varken blinda eller döva och ser med egna ögon vad som händer i Sverige. När man hela tiden ignorerar problemet samt vägrar agera så blir resultatet därefter och hatet blandat med politikerförakt växer i det tysta tills ballongen en dag exploderar. Då är det lite väl sent att säga att man varit naiv!
 
Den här oansvariga politiken i kombination med tystnadskulturen kommer att bli Sveriges fall och det är inte schysst varken mot invånarna i landet eller de som kommer hit att människor utan kurage tillåts styra landet i fördärvet – ivrigt uppbackade av vänstermedia.
 
#sommanbäddarfårmanligga
#detnyasverige
#vågatalaklarspråk
 
 
napoleon

En reaktion till “Det är tystnadskulturen som kommer att bli vårt fall – när ska man sluta misstolka sunt förnuft som rasism och främlingsfientlighet?

  1. Man kommer aldrig att sluta med att misdtolka eftersom det är en lönsam bransch.Min historia är att man spinnet en story som tar groteska proportioner,man blandar sanning med lögn och sedan säljer man storyn.Ovanpå det söker man och får bidrag för att bekämpa ”rasism”.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s