16-årig pojke mördad med machete i London medan han ropade på hjälp – knivbrotten ligger i topp i England men Bojo sitter inte svarslös och rullar tummarna

Som jag rapporterat om många gånger tidigare så har knivbrotten med dödlig utgång ökat kraftigt i England och bara i år har hittills 80 personer mördats i London, där mordstatistiken nu är den värsta tänkbara på ett decennium.

Igår kväll blev en 16-årig pojke mördad med en machete i Camden i London. Enligt polisen ska pojken ha jagats runt kvarteret av ett antal misstänkta personer innan han höggs flera gånger med en machete. De misstänkta lämnade sedan platsen i en bil som senare hittades utbränd i närheten. Inga gripanden har skett hittills.

Enligt ett vittne som bor mitt emot brottsplatsen, var det tre unga män som skrikandes och skrattandes högg pojken med ett vapen som beskrivs som en machete. Offret ska ha bankat på dörren hos en familj och skrikit ”hjälp mig, hjälp mig” innan han blev ihjälhuggen.

En annan knivhuggning skedde nästan samtidigt i Norbiton i sydvästra London, där det ska ha varit ett slagsmål med fem inblandade och en skadad person vårdas nu på sjukhus i samband med ett misstänkt rån.

Londons borgmästare Sadiq Khan har gett polisen medel för att kunna rekrytera fler poliser och sätta upp en enhet för att minska våldet i staden. En nyligen publicerad rapport visar även att ungdomsvåldet har skapat en nationell nödsituation. Sedan Boris Johnson blev premiärminister har han lovat att skjuta till finansiella medel så att över 20.000 poliser kan anställas samtidigt som man lättar på reglerna för att stanna och kontrollera människor utan tillräcklig anledning eller misstanke.

Regeringen proklamerade för övrigt igår att man öronmärker 35 miljoner GBP för 18 områden där man ska sätta upp lokala enheter för att minska våldet, vilket inkluderar poliser, vårdarbetare och socialarbetare.

Kit Malthouse, talesperson för polisen:
-”För att stävja knivbrott måste vi göra två saker: först behöver vi en bestämd, högprofilerad polismyndighet och för det andra behöver vi en samordnad strategi för de långsiktiga lösningarna på våld i samhället, särskilt bland de unga. Dessa nya enheter bör hjälpa oss att få resultat på båda.”

Meanwhile in Sweden… där den eskalerande kriminaliteten är ett gissel för såväl polisen som medborgarna, fortsätter det vara mycket snack och ingen verkstad. Morgan Johansson med anhang kan stå och lova bäst de vill vad de ska göra på sikt, men enligt mitt tycke är det bara tomma löften eftersom det är nu vi måste agera mot problemen innan de blir helt olösliga!

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/camden-stabbing-london-teenager-killed-stabbed-munster-crime-knife-crime-latest-a9055466.html

#geossmindresnackmerverkstad

16

En reaktion till “16-årig pojke mördad med machete i London medan han ropade på hjälp – knivbrotten ligger i topp i England men Bojo sitter inte svarslös och rullar tummarna

  1. Storbritannien har alltid varit på min shitlista,inte ett enda rätt i det landet någonsin.Jag brukar säga att skulle de någonsin övergå till högertrafik så hade de infört den i etapper och enbart på prov.Jag tycker att detta statement sammanfattar väl:ohh,they still have that old metric system som sades av drottning Elisabeth i något sammanhang som jag tyvärr inte minns vilket.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s