Kvinna i Skagen utsattes för våldtäktsförsök av flera män – polisen söker efter man med mellanöstligt utseende och rivmärken i ansiktet

En 28-årig kvinna blev i natt utsatt för ett våldtäktsförsök i Skagen, när hon blev antastad av fyra män medan hon satt på en trappa på Øster Strandvej. Hon hade precis lämnat en taxi eftersom hon ville tillbaka till diskoteket Buddy Holly. Männen tar tag i henne och slänger ner henne på marken samt försöker dra av henne byxorna, men hon kämpar emot och lyckas riva en av männen så mycket i ansiktet att de försvinner från platsen utan att förfölja henne.

Kvinnan har beskrivit att de fyra dansktalande männen hade ”arabiskt” utseende och var totalt okända för henne. Polisen har letat efter spår på platsen med hjälp av hundar och uppmanar allmänheten att vara uppmärksamma samt kontakta polisen om man ser en man med mellanöstligt utseende som har rivmärken i ansiktet. Kvinnan, som var från Aarhus och besökte några vänner i Skagen, har förts till sjukhus för undersökning.

Obehaglig utveckling som vi känner igen här i Sverige när kvinnor och flickor som befinner sig ute ensamma på natten anses vara öppet villebråd oavsett om det är en storstad eller liten ort – det är verkligen inte som förr och budskapet blir indirekt att man bör hålla sig inne efter mörkrets inbrott om man inte vill råka illa ut.

https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE11506453/Kvinde-kradsede-sig-fri-af-voldtægtsforsøg-i-Skagen/

band

En reaktion till “Kvinna i Skagen utsattes för våldtäktsförsök av flera män – polisen söker efter man med mellanöstligt utseende och rivmärken i ansiktet

  1. I Danmark har media och polis förstånd att förmedla tydliga signalent på förövarna och inte skydda dem som man gör i Sverige. I praktiken, skyddar man någon kriminell, så blir man medskyldig …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s