Danskarna analyserar det svenska tillståndet och den redan skadade Sverigebilden får sig ännu en törn medan Göteborg får ett nytt öknamn

För två veckor sedan deklarerade chefen för Volvo Cars, Håkan Samuelsson, i SvD Näringsliv att situationen nu är så allvarlig i Sverige att Volvo Cars överväger att flytta från landet. Det är nämligen svårt att locka den utländska arbetskraft med spetskompetens som behövs eftersom människor inte vill flytta till Göteborg på grund av de dåliga skolorna, katastrofal brist på bostäder och hög kriminalitet som gör folk otrygga. Därför kan det sluta med att verksamheten flyttar sitt huvudkontor och utvecklingsavdelningen till ett annat land.
Den danska artikeln konstaterar att Sverige en gång i tiden kunde attrahera arbetskraft tack vare sin höga välfärd och stora trygghet, men det är slut med det nu. Istället blir arbetskraft utifrån bortskrämda av kriminalitet och otrygghet.
Vidare skriver man att Samuelsson inte vågar yppa orsaken till problemen, men underförstått är det den massiva invandringen till Sverige som har varit en avgörande orsak till den växande kriminaliteten, den våldsamma pressen på bostadsmarknaden och det helt ohållbara tillståndet i skolsystemet. Göteborg är mycket hårt drabbat av den här utvecklingen där gäng, klaner och våldsamma islamistiska miljöer hela tiden växer. Staden har blivit kallad den Islamiska Statens huvudstad i Norden eftersom ingen annan stad har sänt så många fanatiska islamiska terrorister till Syrien och Irak.
Slutligen skriver man att Sverige inte skulle vara Sverige om man klart och tydligt skulle deklarera hur långt det har gått och hur starkt den okontrollerade invandringen har bidragit till den djupt allvarliga situationen. Istället står såväl statsminister Stefan Löfvén som Göteborgs polischef Erik Nord tillsammans med andra myndigheter och ljuger om att man har kontroll över situationen, men deras tomma ord visar istället på den totala maktlösheten där Sverige har öppnat för en oerhört stor tillströmning av migranter som hotar landets kultur, sammanhållning och ekonomi.
En gång i tiden blev Sverige uppfattat som ett föregångsland – nu liknar det mer och mer ett land i upplösning.
#dennyasverigebilden
dansk.png

5 reaktioner till “Danskarna analyserar det svenska tillståndet och den redan skadade Sverigebilden får sig ännu en törn medan Göteborg får ett nytt öknamn

 1. Ja Volvos ”slogan” är ju FOR LIFE, och då menar dom livslångt, men i Göteborg är inte liven så långa längre, av kända skäl.
  Så om man inte flyttar, så måste man i alla fall byta ”slogan”, om det ska kännas rätt i tiden…

  Gillad av 2 personer

  1. Den kriminelle stollen Samuelsson har haft som prio från dag ett att stycka volvocars och flytta ut det så det har inte med rekryteringssvårigheter att göra.

   Gilla

 2. Ja, trenden börjar allt mer bli tydlig. Utländska investeringar kommer att minska och som följd även statens ‘inkomster’. Undrar hur länge politikerna och media kan ignorera detta? Troligen först när det är försent eller hoppas man att kunna driva igenom Agenda 2030 helt, innan kollapsen är fullständig …? En kollaps som för tankarna till Sovjet 1998.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s