Biltjuv i Philadelphia stal bil med tre barn i – blev ihjälslagen av folkmobb

Händelsen inträffade i torsdagskväll när ett föräldrapar parkerade bilen med de tre barnen i och lät dem sitta kvar medan de gick in och handlade. När de kom ut från butiken såg de deras bil med barnen i köra därifrån och de sprang då efter fordonet. Bilen blev tvungen att stanna vid ett trafikljus och då drog de ut biltjuven ur bilen. Tjuven angrep dock fadern och sprang därifrån, men personer i närheten hade sett vad som hände och ingrep. De fångade tjuven och slog honom så illa att han inte överlevde.

Jason Smith, polischef i Philadelphia, bekräftade att medborgare i Philadelphia har tagit lagen i egna händer och slagit ihjäl en man som stal en bil med tre barn i.
-”Jag är ingen förespråkare av street justice och anser att det hela ska skötas av oss när det gäller kriminella handlingar.”

Polisen går nu igenom videoupptagningar och försöker att identifiera de personer som slog ihjäl den 54-årige biltjuven, men i dagsläget har man inte anhållit någon.

Jag förespråkar inte heller att människor ska ta lagen i egna händer, men jag skulle inte bli förvånad om det snart kommer att ske i Sverige med tanke på allt som sker som är bra mycket värre än en bilstöld, samtidigt som våra styrande är likgiltiga inför situationen. Förr eller senare slår det slint i huvudet på någon och då är vi riktigt illa ute!

https://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE11500183/Han-stjal-en-bil-med-tre-børn-i-Philadelphia-borgere-har-banket-biltyv-ihjel/

tjuv.jpg

9 reaktioner till “Biltjuv i Philadelphia stal bil med tre barn i – blev ihjälslagen av folkmobb

 1. Man lämnar inte barn ensamma i fordon med tanke på att de kan komma åt reglage och utgöra en fara för andra.Föräldtarna har nåt fel i skallen,helt klart.

  Gilla

   1. Hmm,jo men tänk ifall de kommer åt handbromsen? Fast numera är det ju lite säkrare med elektrisk handbroms på nyare bilar.

    Gillad av 1 person

   2. Rolf, många moderna bilar är så konstruerade att det går inte att lossa handbromsen eller flytta automatlådan från P-läget om inte nyckeln sitter i, eller den elektroniska nyckeln är nära. Egentligen är det ett stöldskydd, men det fungerar lika bra som barnskydd. Min oro för att lämna barn i en bil är snarast när det gäller barn-kidnappare, både i Sverige och USA. På en tidigare Honda jag hade måste 1.Nyckeln sitta i och motorn startad, 2. du måste trycka på bromsen. Annars gick det inte att flytta spaken från P-läget.

    Gillad av 1 person

   3. Rolf,

    bärgarkåren ser elektroniska handbromsar som något positivt, då det ger dem mer jobb vintertid … Denna information gavs till mig när tändkassetten på min föregående bil gav upp 2012 och krävde bärgning. Redan då stod det klart vilka ‘fördelar’ elektroniska handbromsar skulle orsaka. Vad det inte en sådan som släppte på en Audi för några år sedan i USA, som gjorde att VAG fick återkalla ett antal fordon?

    Ser generellt positivt på ny teknik, men när medföljande brister tar överhand, så får det vara för egen del. När det gäller fordon och bilar i synnerhet, så har det gått för långt med ‘utvecklingen’. Man skall vara medveten om att en ny bil idag går att fjärrstyra och detta sker givetvis trådlöst. Väg in att all trådlös (och trådbunden) går att kapa (kidnappa). Det krävs inte någon kvalificerad för att räkna ut problematiken.

    Gillad av 1 person

   4. SasjaL,
    Min elektriska handbroms har fungerat oklanderligt under alla år.”Lossnar” handbromsen så är det förmodligen handhavandefel.På Biltema kan du köpa en tillsats som du kopplar in i OBD uttaget ifall du vill lossa bromsarna vid tex olycka.En sådan borde bilbärgarna känna till.Jag har köpt en sådan,kostade 399 kronor om jag minns rätt.Tar 5 sekunder att lossa bromsarna.Tacka vet jag elektroniken i nya bilar,färre mekaniska delar och exaktare reaktoner på funktionerna.Körde 15 000 mil på samma tändstift på min SAAB.Det hade man aldrig gjort utan elektronisk tändning.Brytarspetsar och fördelardosa hör förra seklet till.

    Gilla

   5. KarlW, jo men det finna ju andra funktioner de kan komma åt.Gömma nyckeln och låsa dörrarna är ju populärt så nej,barn har inte i fordon att göra ensamma.Jag hade aldrig vågat lämna minderåriga ensamma.Lek kan orsaka stora tragedier.

    Gilla

   6. Rolf,

    I Audis fall handlade det om konstaterat fabrikationfel och parkeringsbromssystemet inaktiverades spontant. I det först uppmärksammade fallet stod bilen på en sluttande garageuppfart i ett villaområde och rullade ut på gatan som följd. Det är inte svårt att räkna ut vad skulle kunna ha hänt, med tanke på att det fanns barn i området … I bland råkar man ut för sämre komponenter och är en följd utav hur biltillverkarna resonerar. Här handlade det om att Audi försökt att snåla för mycket på kvalitén.

    Beträffande ökande mängd bärgning av fordon med elektronisk handbroms, så handlar det om att handbromsen inte går att koppla ur pga att kylan orsakar elfel. Strömlöst så är handbromsen ‘aktiv’. På motsvarande sätt fungerar lastbilars och tillhörande släps bromssystem, fast med lufttryck. Finns inget lufttryck närvarande i systemet, så går det inte att flytta på dem, utan stora bärgningsfordon. Detta system krånglar som känt vintertid. Att den elektriska handbromsen i din bil inte har krånglat än, är en tidsfråga. Du har än så länge haft tur.

    Beträffande tändkassetten i min dåvarande bil, så var det inget fel på tändstiften. De är inte någon egentlig del av själva tändkassetten. Det som hände, var att en tändspole brunnit, vilket inte är något ovanligt och kan bero, men inte nödvändigtvis, på det anslutna tändstiftet. Berörd tändkassett var SAAB:s unika lösning på brytarlöst tändsysten, bestående av fyra separata tändspolar med passiv oljekylning. (I tre liters-motorn [V6] sitter det tre i resp. kassett)

    Gilla

  1. SasjaL,
   Fast fjärrstyrning av fordon kan också ha sina fördelar.John Deere kan fjärrstyra alla moderna traktorer oavsett var på jordklotet de befinner sig och det har gjort att de stöldligor som specialiserat sig på traktorer undviker just John Deere eftersom dessa traktorer kan göras obrukbara med en knapptryckning.
   Nä,utan ström kan man ju inte lossa en elhandbroms men det är väl knappt att det ens går att öppna centrallåset och komma in i bilen.
   Med 23:ans blocknyckel kan du lossa fjädern i bromsklockan på ett trycklöst bromssystem.Iallafall på en Scania.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s