Ännu en kapsejsad båt i Medelhavet – migranterna fortsätter försöka ta sig till Italien i strid ström medan Europas ledare har ”välbehövlig” semester

Det spelar ingen roll att Italiens inrikesminister deklarerat att landet under inga omständigheter kommer tillåta att migrantbåtar lägger till i italienska hamnar, eftersom övriga länder likt Malta och Spanien gör tvärtom och fortsätter ta emot båtarna. När båtkaptener dessutom bryter mot förbudet i Italien, så hyllas de som hjältar i media och godhetsknarkare samlar in pengar för att visa sitt stöd för ”saken”.
Således finns det inget som hindrar människosmugglarna från att genomföra dessa farliga resor och det finns inget som får migranterna att tänka efter två gånger innan de ger sig ut i undermåliga båtar i strävan efter ett bättre liv i Europa. Att båtar sjunker och människor drunknar är en chansning man får ta helt enkelt.
Den senaste båten att kapsejsa var en båt med över 80 migranter ombord som under gårdagen började sjunka efter att de lagt ut från Libyen för att ta sig till Italien. Tunisiska myndigheter räddade 71 migranter i närheten av Tunisiens Kerkennah-öarna, inklusive 37 medborgare från Bangladesh, 8 marockaner, 8 egyptier, 7 algerier, 4 sudaneser, 2 från Chad och 1 tunisier.
De senaste veckorna har dussintals migranter som försökt nå Italien från Libyen räddats utanför Tunisiens kust, men många andra har drunknat eller rapporterats som saknade. Det är även fallet med båten med 86 personer ombord som förra veckan sjönk efter bara några timmar på havet. Tunisiska myndigheter har hittills bärgat 16 kroppar från tragedin – inklusive en gravid kvinna och ett litet barn.
Så vad gör Europas ledare åt att människor fortsätter dö som flugor på Medelhavet, medan människosmugglare fortsätter profitera på människoöden? Inte mycket, de flesta har semester och det finns inte en tillstymmelse till att man skulle vara nära enighet i migrationsfrågan inom EU.
I höst kommer de fortsätta käbbla istället för att lyssna på viktiga röster som Salvini, Kurz och Orbán eftersom de är ”högerpopulister” och således inte har något vettigt att säga. Att hjälpa hundratusentals människor på plats istället för att hjälpa ett fåtal välbeställda migranter som har råd att betala den långa resan, är trots allt extremt överskattat och endast sådant som högerextremister kläcker ur sig!
Allt tal om att vara humanitära stormakter kommer dock på skam när man med fakta på hand ser hur många som får sätta livet till på grund av en extremt feg och oansvarig politik som förts alltför länge i EU, men man skulle aldrig komma på tanken att helt enkelt stänga portarna till Europa och kriminalisera de otaliga NGO:er som åker runt i Medelhavet och plockar upp folk som man kör till Europeiskt vatten istället för att köra tillbaka dem dit de kom ifrån, för att på så sätt sända det viktiga budskapet att det inte längre är lönt att försöka – det skulle nämligen innebära att de tappar ansiktet och erkänner sitt misslyckande vilket är en dödssynd i sammanhanget.
Så farsen fortsätter och människor fortsätter drunkna i Medelhavet eller dö på vägen till Libyen, alternativt fastna hos brutala slavhandlare och tvingas leva under tortyrliknande förhållanden medan media basunerar ut mer öppna hjärtan-politik!
passenger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s