I väntan på den totala kollapsen

Diskuterade idag den grova brottsligheten som når nya höjder varje dag med en bekant som bor i Malmö. Han har själv inte svenskt påbrå så han berättade att polisen ofta stannar vanliga människor för att göra rutinkontroller, vilket drabbat honom några gånger trots att han bor i ett av de bättre områdena. Vi konstaterade att polisen skulle ha behövt vara mer i de särskilt utsatta områdena – till exempel Rosengård istället för att lägga tid och kraft på att stoppa vanliga människor, men de har väl en kvot att fylla och problemet är att polisen inte vågar gå in i no-go-zonerna.

Vi har således en polis som är rädda för att beträda de områden där kriminaliteten är som mest närvarande samt vi har dessutom politiker som bara lovar och lovar men aldrig levererar. Det ska utbildas och anställas fler poliser, det ska sättas upp mer kameror, det ska arbetas mer i förebyggande syfte – men när då? Våra politiker ser bara kortsiktigt på situationen under de fyra år de är valda att sitta i riksdagen, sedan tack och hej – ingen tänker långsiktigt för hade man gjort det så hade man agerat för flera decennier sedan istället för att låta hela situationen urarta som vi nu ser i stora delar av landet.

En mycket relevant fråga är varför vi har politiker som inte gör någonting utan bara tittar på? Att vi importerar kriminalitet är ingen hemlighet – att bränna bilar och kasta sten på polisen är inget som alltid har funnits och våldtäktsvågen beror inte på att vi börjat använda smarttelefoner. Det är dock inte särskilt konstigt att de tar med sig sina ”sedvänjor” från hemlandet och fortsätter bete sig likadant i sitt nya land eftersom det inte finns någon som sätter ned foten och säger stopp! Istället accepterar samhället detta skadebeteende och stryker uslingarna medhårs eftersom ingen vill stöta sig med dessa grupper – inte ens vårdnadshavarna vågar man ställa krav på. Varför har vi då så mesiga politiker som bara levererar tomma löften år efter år? Enkelt – de har ingen som ställer krav på att de måste agera, varken befolkningen eller media och därför kan de fortsätta lalla!

Om man ville hade det nu varit guldläge att slå näven i bordet och sätta in kraftfulla åtgärder – till exempel ge polisen mer resurser samt befogenheter och införa undantagstillstånd i de särskilt utsatta områdena! Nej, det är ingen fara att någon kommer att bli kränkt eller att media ska dra rasistkortet som verkar vara den största bromsklossen – ett land som blivit en anarki kräver en statsmakt som kraftfullt agerar för att ta tillbaka kontrollen samt skydda medborgarna, istället för att som nu vända ryggen åt problemen och hoppas på att det ska lösa sig av sig självt!

I det här läget som landet nu befinner sig i är det minsta problemet vad vissa grupper ska tycka! Men det verkar inte spela någon roll hur illa ställt det är med vårt land, för våra politiker har tyvärr för länge sedan kapitulerat – det enda som återstår är bröd och skådespel åt folket!

Hur många fler ska behöva dö? Hur många fler bilar ska brinna? Hur många fler tjejer och killar ska våldtagas? Hur många fler ska bli rånade och misshandlade? Hur många fler ska behöva bli skadade i skottlossningar, knivhuggningar och explosioner? Hur mycket mer ska blåljuspersonalen tåla vid utryckningar?

Jag tror personligen att det kvittar – våra styrande har gett upp och allt är bara en olidlig väntan på den totala kraschen!

do.jpg

3 reaktioner till “I väntan på den totala kollapsen

 1. Varför känner jag mig inte trygg trots att Anders Thornberg förklarar att de har koll på läget?

  ”– Vi har inte tappat greppet. Vi har grepp om de här gängen. Vi ser en försiktig förbättring i vår utredningsverksamhet trots att vi inte blivit fler ännu. Sverige är i grund och botten ett tryggt land. Man ska inte vara orolig. Men det här händer ändå på öppna gator ibland, då är vi där och tar hand om det. Som till exempel i helgen, förutom att vi tar hand om den omedelbara, utredande insatsen, så jobbar vi också med underrättelseverksamhet för att se om det kan ske på fler ställen och stoppar det med olika insatser. Vi jobbar också med trygghetsskapande åtgärder med högre närvaro i de här områdena och tillgängliga poliser.”

  https://www.dn.se/nyheter/politik/anders-thornberg-vi-har-inte-tappat-greppet/

  Gilla

 2. Det är en effektiv metod att stoppa bilar och ha trafikkontroller.Där stoppas både stora och små kriminella-både de som kör utan bälte och de som åker omkring med automatvapen.Blinka tex aldrig med ljusen för att varna för trafikkontroller.

  Gilla

 3. Tittar just nu på SVT play ”Jimmie” ej sett klart, är filmen propaganda för de som flytt, eller är det så vi får det när ”Musse-religionen” tagit över vårt land?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s