Det svenska tillståndet – varför accepterar vi det?

Jag vet inte om det beror på att man inte befinner sig i Sverige och läser nyheterna mer sporadiskt samt således blir mindre ”van” vid det svenska tillståndet, men det är skrämmande att vi dagligen har så många incidenter med inslag av våld, tvång och död samt en regering som handfallen står och se på.I början av veckan såg jag det som lite komiskt med alla nyhetsrubriker om såväl explosioner som gängkriminella avrättningar, men när det upprepas varje dag och kryddas med överfall på kvinnor, bilbränder, misshandel och mord så blir det svårt att dra upp mungiporna.Många utlandssvenskar brukar skrocka över det svenska tillståndet på behörigt avstånd och glädja sig över att de aldrig behöver återvända till eländet, men för oss som tvingas bo i misären är det inte lika lätt att vända blad – särskilt inte när man har barn som ska växa upp i ett samhälle som redan nu verkar ha accepterat att vi har rådande anarki.Jag brukar beklaga mig över att vår regering gör alldeles för lite för att stävja utvecklingen och att det enda de egentligen sysslar med är att höja skatterna, men egentligen är det inte särskilt konstigt eftersom de styr över en befolkning där majoriteten inte bryr sig – ivrigt påhejade av regimtrogen media. Således kan de agera precis hur som helst utan några särskilda reaktioner från medborgarna förutom lite knorrande i det tysta.Självklart lägger inte våra politiker tid och kraft på att ta tag i ett i princip oövervinnerligt problem som man själv varit med och skapat när ingen kräver det. Strunt samma om det är oansvarigt och att deras förfäder som kämpade hårt för ett bättre Sverige nu vrider sig i gravarna, så länge man kan sko sig själv!Man kan dock fråga sig varför en så stor del av befolkningen inte orkar tänka själva? Om nu det svenska tillståndet är ”normalt”, så kan man undra varför inte andra länder dras med samma problematik som Sverige och varför det är de länder som tagit emot flest migranter som sticker ut med en otrygg befolkning samt en destruktiv samhällsutveckling?Rysslands president Vladimir Putin kritiserade med all rätt Europas tillstånd i en intervju med Financial Times i veckan, där han menar att Tysklands förbundskansler Angela Merkel gjorde ett rejält klavertramp genom att ta emot över en miljon flyktingar.
-”Den liberala idén förutsätter att inget behöver göras. Att flyktingar kan döda, plundra och våldta utan att straffas för att deras rättigheter som flyktingar måste skyddas.”Det hela påminner lite om sagan om Kejsaren utan kläder – alla ser, men ingen förutom de ”utomstående” vågar yppa sanningen som ingen i ledarposition vill kännas vid!#onlyinsweden
#hemreseångest

19 reaktioner till “Det svenska tillståndet – varför accepterar vi det?

 1. Du har missat att socialdemokraterna gör sitt arbete i det tysta och man behöver inte basunera ut exakt vad man gör.Ett bra exempel på hur man arbetar är att ta extremister i förvar och smygutvisa.Man är inte som tex Trump och snackar en massa skit utan att göra ett skit.Vi behöver inte ha reda på allt som polis och regering gör och inte gör.Glöm inte att vänstern kan spänna muskletna när det behövs och man bräker inte om det.Det sker mycket bra som sker i det tysta.Men visst befinner sig landet i en svår situation efter alliansens öppna hjärtan.Må folk aldrig bli så dumma igen att de släpper fram rivningsfirman från höger.

  Gilla

  1. Den berömda muren byggdes redan av Obama. Trump fortsatte. MSM reagerade inte förrän Trump började att tala om det.

   Det finns även privat (företagsägd) mark efter USA-Mexico-gränsen, där företagen satt upp höga stängsel alt. murar.

   Gillad av 1 person

  2. På vilket sätt gör regeringen något åt den eskalerande grova kriminaliteten? På vilket sätt tar man tag i alla de problem som kommit i spåren av en oansvarig migrationspolitik när man beslutat att lätta på reglerna och ta emot ännu fler migranter?

   Gillad av 1 person

   1. Migration i sig är väl ingen orsak till kriminalitet? Det är ju bara fånigt att göra den kopplingen.
    Ett stopp på migration hade väl knappast haft ngn effekt på skjutningarna i Malmö tex.

    Gilla

  3. Man är inte som tex Trump och snackar en massa skit utan att göra ett skit.

   Om så är fallet, så åstakom varken Obama eller G.W. Bush någonting alls, då det är konstaterat i USA och runt om i världen att Trump gjorde mer under sitt allra första ämbetsår, än vad de andra nämnda gjorde under deras sammanlagda ämbetstid tillsammans.

   Bl.a. arbetslösheten, i synnerhet för afro- och latinoamerikaner, har aldrig varit så låg som nu i USA. Något som i realiteten varit ointressant för Trumps föregångare att ta tag i. Trump förstår att ju fler som arbetar [legalt], ju mer skatteintäkter blir det för staten.

   Gillad av 1 person

   1. Då sov du nog under tiden Obama styrde.Vad har Trump gjort som är så fantastiskt stort? Obama minns man ju för att bland annat ha dödat Osama bin Laden.
    Bush var en misslyckad president och främst drev han USA i ekonomisk ruin.

    Gilla

   2. Rolf,

    Beträffande bin Laden så blev Obama till slut tvingad att städa upp efter CIA:s aktiviteter i Pakistan under kalla kriget, där de tillsammans med Pakistanska säkerhetstjänsten ISI finansierade, utbildade och beväpnade afganska mojahedin. En av dessa var O
    Usama bin Ladin. I detta sammanhang bildades även Al-Qaeda. Allt med pengar ifrån USA och Saudiarabien. U. bin Laden hade sedan tidigare kopplingar till USA, då hans familj hade affärer med familjen Bush.

    Beträffande USA:s [statliga] ekonomi, så fortsatte Obama det Bush ägnat sig åt, fast enligt [misslyckat] socialistiskt mönster.

    Jag nämnde en av de saker Trump klarat av, något få politiker av idag varken vill eller främst klarar av att genomföra. Han hävde även Obamas allmäna vårdförsäkring (inspirerad av bl.a. den svenska), som visade sig inte fungera. Det finns mycket mer som Trump har gjort, sök på Internet. Ifrån MSM får du ingen sådan information …

    Intressant i sammanhanget är att Obamas födelsebevis har visat sig vara förfalskat och att han inte är född i USA, vilket är ett grundkrav för att bli president i USA …

    Gillad av 1 person

   3. Jenny,

    Jag har förvisso ett konto på Facebook, men har bara nyttjat det en gång för att hjälpa en anhörig för något år sedan. Detta för att sätta press på ett svenskt företag som krånglade med en leverans. Sedan dess har kontot legat vilande. Jag och de flesta i min omgivning är inte är speciellt intresserade av [a]social media. Vi föredrar att vara sociala på riktigt och det med vänner och bekanta enligt korrekt definition. Bloggande är ett gränsfall.

    Gillad av 1 person

   4. SasjaL
    Men obamacare var ju en bra reform.Är det socialism att vilja hjälpa den svage? Trump gör det lätt för sig och sparkar på den som redan ligger.Obama valde den svåra vägen som inte ger rubriker-att lyfta den sjuke och fattige.

    Gilla

   5. SasjaL
    Rom byggdes inte på en dag och självklart kan man inte framgångsrikt införa en reform som obamacare på bara några år.Det tog fyrtio år för socialdemokraterna att lyfta Sverige ur smuts och misär.Jag förstår faktiskt inte varför det skulle vara så dåligt ifall staten såg till så att alla har en grundförsäkring för sjukvård? Det är ju bara som vilken försäkringspremie som helst och alla får betala och alla får sjukvård.

    Gilla

   6. Rolf Beror väldigt mycket på hur du hjälper den svage. Problemet med ”den svenska modellen” är att man plundrar den som har och delar ut till den som inte har, och då vill alla vara ”den svage” och ingen vill ha något som kan plundras. Systemet fungerar utmärkt, tills andras pengar tar slut. Glöm inte att ”döda fiskarna följer strömmen” och ”om alla skall bli rika måste någon bli rik först”. Det socialistiska allmosa systemet dödar utveckling.

    Gilla

  4. Karl W
   Men ifall alla vill vara sjuka och det går hem då är det samhällets kontrollfunktioner som brustit.Ett bra exempel på hur samhällets tillsyn brustit är ju assistanshjälp för svårt sjuka och handikappade.Kriminella ligor över hela Sverige bluffade till sig pengar och numera får knappt ens döende assistans.Glömmer aldrig intervjun på tv med en sådan bedragare från Malmö som på frågan hur hans sjuka dotter helt plötsligt blivit frisk efter att myndigheter kommit på dem svarade att ”det är ett mirakel”.Jo Karl W,i grunden är vårt system väldigt bra men samhällets kontroll måste öka.

   Gilla

   1. Karl W,sen så vill jag väl tillägga att vi alla någon gång i livet förmodligen kommer att behöva dyra insatser.Vi är inte produktiva och bidragande hela vårt liv eller menar du att vi alla skall spara undan miljoner som tex en helt vanlig cancerbehandling kostar? Även den som du uttrycker det ”plundras” kommer att kosta pengar en gång.Menar du att det skall täckas genom privata försäkringar eller skall vi bara skita i varandra?

    Gilla

   2. Men där beskriver du ju just problemet med det svenska allmose-systemet. Det inbjuder till fusk, och sedan måste det till horder av byråkrater för att övervaka allt, dom är inte billiga, läkarna sitter till 60% till 70% framför datorer istället för att bota patienter för det måste ju finnas data för att övervaka, byråkrater fattar medicinska beslut, som försäkringskassan som nekar dom som verkligen behöver, och sedan finns det ingen motivering till att sköta sin hälsa för sjukvården är ju ”gratis”, och sen har du alla låtsassjuka som lyckas dupera läkare fast dom är friska, som ”rullstolsmannen”. Sedan när det kommer till verkligheten får folk sitta och vänta ett dygn på akuten, och dör väntelistorna till cancerbehandlingen. Socialist-systemet fungerar helt enkelt inte. Byråkratin kostar idag mer än den verkliga vården, och så har vi det välkända lämmeltåget från andra länder för att utnyttja systemet, och dom behöver inget betala alls. Systemet är tio gånger dyrare än i Asien, där den fungerar.

    Gilla

 2. Om valet står mellan Löfven, Lööf, Björklund, Sjöstedt, Kristersson, Macron, Merkel, Tusk, Juncker, Corbyn och Trump blir det lätt att bestämma sig. Trump utan att tveka.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s