Brist på inspiration och kämpaglöd leder till ett tillfälligt avbrott

Jag hoppas ni har överseende med att jag inte skriver lika flitigt som jag brukar, men jag är jusr nu inne i en svacka där jag är trött på det mesta – till exempel Facebook, vissa skribenter, den ensidiga nyhetsrapporteringen, menlösa politiker över hela linjen som bara rapar upp samma gamla floskler om och om igen utan att lägga någon kraft bakom orden, samhällsutvecklingen som går åt fel håll, människor som fortsätter leva i sina filterbubblor samt främst det faktum att vi som nation aldrig tycks ta oss vidare till ”Gå” oavsett hur illa våra styrande hanterar landet.

Det skulle vara så lätt att bara sluta bry sig som gemene man gör och krypa in i en egen rosaskimrande bubbla där man har det bekvämt, men det ligger inte för mig att vara så egotrippad – det räcker att kasta en blick på barnen så inser man vad man har att kämpa för.

Just nu är det dock lite sämre ställt med inspirationen och glöden, vilket genererar färre inlägg men det glädjer nog en del som tycker jag skriver alltför långa texter. *LOL*

Trevlig midsommarhelg!

11 reaktioner till “Brist på inspiration och kämpaglöd leder till ett tillfälligt avbrott

 1. Hade man varit hälften av dig Jenny hade gubben fått något gjort nu är jag inte det så det får räcka med att kämpa med mina krämpor tyvärr men läser dina betraktelser var dag här och i YA du är så flitig så.

  Gillad av 1 person

 2. Just nu har jag social media paus. Haft ett tag nu. Blir tyvärr alldeles för negativt påverkad av att se människors envisa (och ibland rent av blinda) tilltro till politikers förmåga/vilja att hålla liv i den välfärd och den goda tillvaro vi är vana vid.

  Människor ser fortfarande saker och ting som helt svart eller rent vitt.
  Nämner man Trump, Putin, Venezuela, Ukraina, abort, ISIS, Syrien, SD, rasism, invandring, könsidentitet, PRIDE, osv. så får man vara beredd på stenhård åsikt. Finns inget rum för möjligheten att t.ex. Trump inte BARA ställer till med skit eller att Putin faktiskt gör en hel del gott globalt. Finns inte.
  Att Syriens hela befolkning kanske inte alls hatar Assad ska man inte ens andas om.

  Jag fortsätter att lyssna på några poddar, men läser långt ifrån lika mycket texter som jag gjort de senaste åren.
  Känns ibland meningslöst att själv förkovra sig när majoriteten folk omkring en tycker att man är helt galen.
  Ju mer man läser ju mer fattar man hur jäkla lite man vet! (Som nån smart människa sagt..)
  Folk som inte ens försöker förstå sin omvärld kan inte ens börja förstå hur många nyanser och vinklar det finns i varje liten fråga.
  Det tar energi och tid att hålla sig uppdaterad och att försöka bilda sig en egen åsikt i havet av information.
  Att sedan sitta och lyssna på andras diskussioner om Trump den idioten, Putin den galningen och Assad-folkmördaren utan annat än Aftonbladets senaste löpsedel i faktabanken, gör mig trött.
  Med det inte sagt att Triss i gubbar är små mysiga hedersknyfflar. Inte alls.
  Men åsikten är fastsatt och inget jag säger kan ens få folk att lyssna. Det är tvärstopp.
  Tills SVT meddelar annat…

  Dina blogginlägg läser jag. Det är också allt jag mäktar med.
  Dina åsikter går emellanåt isär från mina, men det hindrar mig inte från att läsa. Tvärtom.
  Så tack för alla givande texter!

  Glad midsommar Jenny! 🌸

  Gillad av 1 person

 3. Alla behöver ett break ibland och jag förstår hur det känns att stångas mot en vägg. Själv har jag gett upp och ägnar mig mest åt kognitiv dissonans, dvs jag föredrar att läsa bloggar mm som jag känner att jag kan hålla med. Det andra bruset finns hela tiden i bakgrunden men jag grottar inte ned mig i det. Vägrar klicka på länkar från AB och DN. Får de flesta nyheterna via fPlus som ofta länkar flera sajter, både svenska och utländska, om samma nyhet.

  Ha en fin midsommar, vila upp dig, delegera disken och håll ut. Vi väntar alla här. 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Jag förstår tröttheten och inspirationsbrist!!
  Men våra barn är en bra inspirationskälla och ibland behöver man hitta på nya saker och synvinkel. Det kräver en del att kämpa ensam och jag tror det är ”våran” svaghet; vi har ingen som fysiskt backar oss, som stödjer oss, som vi kan prata och bolla med.
  Ibland får man bara lägga ner kampen och ta en paus.

  trevlig midsommar du/ni med!

  Gillad av 1 person

 5. Ett par mångtusenåriga kinesiska ordspråk.

  Den bästa dagen i ditt liv är alltid morgondagen
  Styrkan hos en häst mäter man i avstånd, styrkan hos en person mäter man i tid

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s