Jag har äntligen bestämt mig för hur jag ska rösta i morgondagens EU-val

EU-valet imorgon är inte något lätt beslut och vi är många som inte känner oss hemma i något parti. Från början fanns det fyra alternativ för mig – SD, KD, AfS och Henrik Sundström (M).

Sverigedemokraterna föll bort tidigt efter sin helomvändning om Swexit, deras uteblivna replik på viktiga frågor som ställts efter att rapporten ”SD i EU – när de tror att ingen ser” publicerats samt framför allt deras beslut att tacka nej till samarbetet med Salvinis migrations- och EU-kritiska allians. Petandet av Kristina Winberg en vecka innan valet sköttes inte heller snyggt.

Kristdemokraternas kandidat Soheila Fors har hängt kvar länge, men igår stängde jag dörren efter informationen om att KD väljer att stödja regeringens vettlösa beslut att öka anhöriginvandringen till Sverige.

Alternativ för Sverige är ett bra alternativ eftersom de är det enda parti som för fram de frågor som jag vurmar mest för och de ansluter sig gärna till Salvinis allians om de får chansen. De skulle helt klart behövas som blåslampa på övriga parlamentariker i EU-parlamentet, men jag är tveksam till om det räcker hela vägen.

Moderaten Henrik Sundström har hela tiden varit med som ett alternativ och hans engagemang i frågor som rör censur och yttrandefrihet ligger helt klart rätt i tiden. Han räds heller inte Moderaternas partipiska utan står fast vid sina sunda åsikter om Ungern och den ack så viktiga migrationsfrågan. När han fick chansen att sälja in sig igår gjorde han det med bravur – se nedan.

1. Du får mig. Ingen överrock utan en egen EU-parlamentariker som gör som väljarna vill. Inte som någon tok i Stockholm vill. Jag tar ingen hänsyn till någon annan än mina väljare. Som det ska vara.

2. Du får den politik jag står för. Hederlig konservativ sansad borgerlighet.

3. Jag har kunskaperna, erfarenheten och nätverket för att få saker att hända. Jag talar danska och franska. Min kampanjchef är son till François Mitterrand. Min policy advisor (anställd hos mig) har varit statssekreterare på italienska statsrådsberedningen under Berlusconi i sju år. Jag har nära vänner från Ungern och Polen.

4. Jag kommer att återrapportera och förankra löpande vad som händer och vad folk i Sverige tycker om olika saker. Det är inget ”Fire and forget”. Det är snarare långdistansspaning.

Så efter att ha sugit på karamellen över natten känner jag mig nu helt tillfreds med mitt beslut – min röst imorgon går till Henrik Sundström (M). Lycka till!

winner

 

4 reaktioner till “Jag har äntligen bestämt mig för hur jag ska rösta i morgondagens EU-val

  1. Ett djupt tragiskt beslut. Trist att du fegar ur när allt ställs på sin spets.

    Jag röstar i morgon MOT EU – inte för mera EU.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s