Grannländer bistår Israel med brandbekämpning på grund av extrem hetta – även palestinska myndigheter har erbjudit hjälp

Israelerna plågas just nu av en mycket höga temperaturer och på vissa håll i landet är det 43 grader varmt. Hettan har även bidragit till att det är extremt torrt, vilket medfört att flera stora bränder härjar och tusentals personer har evakuerats från sina hem.

Grekland, Italien, Cypern och Kroatien hjälpte till att bekämpa bränderna med brandflyg. Egypten sände också två helikoptrar för att bistå Israel.

Även de palestinska myndigheterna och Ryssland har erbjudit sin hjälp.

Under gårdagen uttalade premiärminister Benjamin Netanyahu att värmevågen försvårar förhållandena och han tackade även för all hjälp från grannarna, där Egyptens president El-Sisi särskilt lyftes fram.

Brandorsaken är inte fastställd, men de började i samband med den judiska festivalen Lag Ba’Omer, där åskådare tänder bål.

Fin gest av Palestina att erbjuda hjälp, det tyder på medmänsklighet och att det torde finnas förutsättningar för att tvinga parterna till förhandlingsbordet. USA som alltid lägger sig i andra länders angelägenheter borde pressa på mer i den här konflikten istället för att låta dessa två kålsupare hållas med våld, hat och onödiga dödsfall som följd. Man kan nästan tro att omvärlden har gett upp om att lösa Gazakonflikten och accepterat att den kommer att vara för evigt. Det finns alltid möjligheter att hitta lösningar om båda parter är villiga att bjuda till och svälja förtreten. Jag kommer aldrig förstå mig på den här konflikten till fullo!

http://www.arabnews.com/node/1501541/middle-east

brand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s