Även danskarna har drabbats av klimathybris signerad Greta Thunberg

EU-valet står för dörren och snart är det även dags för riksdagsval i Danmark, men danskarna verkar just nu fullt upptagna av viktigare saker – nämligen klimatet.
Idag går danskarna i elva städer över hela landet ut på gatan i en historisk marsch för klimatet. Enbart i Köpenhamn förväntas tusentals danskar deltaga och i täten går 16-åriga svenskan Greta Thunberg som även ska hålla tal.
-”Jag tror inte att jag, en 16-årig skolflicka, kan rädda klimatet. Men jag kan inspirera och mobilisera andra så att vi kan göra det tillsammans.”
 
En tidigare mätning har visat att klimatet är den viktigaste frågan för unga danskar mellan 18 och 29 år. Idag lär det visa sig om de är ensamma om att tycka så.
 
Ska man säga något positivt så är det att det sker på en lördag, så att människor inte behöver skolka från skolan och jobb för att deltaga i protesterna.
 
Tänk om människor världen över kunde engagera sig lika starkt mot globalismen, som frodas av hat, krig och konflikter samt  bilda enad front – då hade vi uppnått världsfred, det du Greta!
 
greta

2 reaktioner till “Även danskarna har drabbats av klimathybris signerad Greta Thunberg

  1. Danskarna verkar vara smartare än svenskarna överlag, men inte tillräckligt för att inse att bakgrunden till klimathysterin och migrationsinvasionen är den samma … (Klimathotsbluffen är Rom-klubbens bidrag till FN:s Agenda 2030)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s