Ännu en SD-politiker ute i kylan – en vecka innan valet petas Kristina Winberg från listan med EU-kandidater

Typiskt att man skulle behöva gå och lägga sig förbannad idag. Alltså vad sysslar Sverigedemokraterna med? Nu har man beslutat att peta Kristina Winberg helt från listan med EU-kandidater!

Anledningen sägs vara ”upprepade händelser där Winberg under de senaste åren givit prov på klandervärt och omdömeslöst uppförande både i förhållande till kollegor och personal”. I pressmeddelandet skriver man också att man först givit henne en andra chans genom att erbjuda henne en fjärdeplats på listan, men att Winberg ”valt att klippa alla band med partiets valorganisation samtidigt som hon konsekvent har vägrat att samarbeta med partiet i utformningen av valrörelse”.
Beslutet att peta Kristina Winberg togs under söndagen av Sverigedemokraternas verkställande utskott där man också bestämde att stänga av hennes medlemskap i partiet. Enligt Sverigedemokraterna kommer eventuella förtidsröster på henne att tillfalla partiet.

Jösses, hur många sådana här fall med petade SD-politiker har ledningen på sitt samvete? Kent Ekeroth, Thoralf Alfsson, Åsa Erlandsson och Kristina Winberg är väl bara ett axplock av partirepresentanter som ansetts som ”obekväma röster”. Ekeroth och Alfsson har för övrigt uppmanat väljare att kryssa Winberg till EU för att ge en käftsmäll till partiledningen, men nu har det ”hotet” effektivt eliminerats.

Jag har bara hört gott om Winberg och det jag sett från henne har varit bra. Att bli petad till fjärde plats för att två andra personer glider in på ett bananskal medför inte att man blir glad direkt och att försöka bli uppkryssad är inget regelbrott – det hör snarare till spelets regler.

Tvi vale – jag är så glad att jag lämnade partiet för några år sedan och min röst får de inte igen!

win

 

2 reaktioner till “Ännu en SD-politiker ute i kylan – en vecka innan valet petas Kristina Winberg från listan med EU-kandidater

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s