Alabama förbjuder abort – även vid våldtäkt och incest

Dagens mest deprimerande nyhet är att senaten i den amerikanska delstaten Alabama med en majoritet röstat för ett lagförslag som förbjuder i princip all abort – även vid våldtäkt och incest. Nu väntar man bara på guvernörens underskrift och trots protester från kvinnor över hela landet – inklusive Alyssa Milanos uppmaning om sexstrejk som jag skrev om häromdagen – ser lagen ut att bli verklighet inom kort eftersom den kvinnliga guvernören är en känd abortmotståndare.

Enbart i år har 16 delstater i USA infört hårdare regler för abort. I Kentucky, Ohio, Mississippi och Georgia har man godkänt lagförslag som helt förbjuder abort så fort ett fosters hjärtslag kan registreras, vilket normalt sett är efter sex veckors graviditet då många kvinnor inte ens vet att de är gravida.

Lagförslaget i Alabama förbjuder dock abort oavsett tidpunkt och samtidigt riskerar de personer som utför aborter att bli straffade med mellan 10 och 99 års fängelse.

Senaten, som kontrolleras av Republikanerna, röstade också ned ett demokratiskt ändringsförslag som gick ut på att tillåta abort för kvinnor och flickor som har blivit utsatta för våldtäkt eller incest.

Det ser mörkt ut för amerikanska kvinnor och flickor – dessutom mycket tragiskt att våra medsystrar aktivt medverkar till att begränsa kvinnors frihet samt rätten att bestämma över sin egen kropp! Jag kan inte tänka mig ett värre straff än att behöva bära och föda fram ett barn som är produkten av en våldtäkt eller incest! Varför vill man straffa kvinnor och flickor på det här sättet?

https://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE11381618/alabama-vil-forbyde-aborter-ogsaa-ved-voldtaegt-og-incest/

bild.jpg