Hjälporganisationerna som ser till att göda den illegala migrationen förstår inte att de själva är en del av problemet och Miljöpartiets syn på hur EU bör hantera asylrätten är minst sagt problematisk

Det italienska räddningsfartyget Mare Jonio, som tillhör den italienska välgörenhetsorganisationen Mediterranea, befann sig 64 km utanför Libyens kust i torsdags kväll när manskapet på båten fick syn på en fem meter lång drivande gummiflotte vars motor var trasig, med 30 personer som klamrade sig fast. Efter att ha plockat upp migranterna som sade sig ha ”flytt från helvetet”, kontaktade man den italienska kustbevakningen, men ombads istället att kontakta den libyska kustbevakningen. Fartygets kapten Notarianni kunde dock inte tänka sig att återföra migranterna till ”ett land där mänskliga rättigheter inte respekteras”, varför fartyget istället igår morse styrde skutan mot Italien och ön Lampedusa. Bland de räddade fanns två gravida kvinnor och sex barn, varav den yngsta var ett år.

När fartyget närmade sig Lampedusa, möttes de av två italienska kustbevakningsbåtar. Polisen hoppade ombord och utförde en rutininspektion samt eskorterade båten in i hamn. När migranterna steg i land twittrade Italiens inrikesminister Matteo Salvini ”Det här är deras sista resa. Blockerad och beslagtagen. Bye Bye.”

Enligt media ska fartygets besättning nu utredas för att främja illegal migration, men Salvinis hot bekymrar dock inte kapten Notarianni.
-”Vi främjar inte illegal migration, vi bara räddar asylsökande från havet. En formell utredning kan innebära ett tillfälligt stopp, men det är bara en standardprocedur.”

Det italienska fartyget Mare Jonio utreddes även förra månaden när de lämnade av 49 migranter på Lampedusa som de räddat utanför Libyens kust. Salvini har anklagat räddningsorganisationerna för att vara medbrottslingar till människosmugglarna och vägrar att låta fartygen angöra Italien. Salvinis agerande har medfört att det kommer färre migranter till Italien och båtar som plockar upp migranter tvingas ibland återvända till Libyen där migranterna enligt FN riskerar trafficking, kidnappning, tortyr och våldtäkt.

Igår drunknade för övrigt minst 65 personer utanför Tunisiens kust när deras båt sjönk.

Luca Maria Negro, president i Italian Federation of Evangelical Churches, menar att man måste sluta kriminalisera NGO-fartyg om man vill undvika likande tragedier och att det bör öppnas en ”humanitär korridor” från Libyen.

Enligt mitt tycke gör Salvini helt rätt och dessa så kallade hjälporganisationer är en bidragande faktor till att människosmugglingen blivit så framgångsrik. Genom att forsla människor vidare till Europeiskt vatten istället för att återföra dem till Libyen som sig bör när de plockas upp på Libyskt vatten är man en kugge i hjulet.

Det är helt klart vidriga förhållanden i Libyen för migranterna det råder det inga tvivel om, men det handlar om att sända budskap och rätt signaler – om alla som överväger att migrera till Europa vet att helvetet på jorden väntar i Libyen och att det därför är väldigt dumdristigt att bege sig dit tillsammans med sina barn samt att fartygen inte längre kommer att rädda dem som lyckas ta sig ut i havet i gummibåtar, så tänker man nog efter minst två gånger innan man utsätter sig för risken. Vill man flytta till ett annat land och börja jobba så finns det legala processer för det, men det illegala måste stoppas inte minst av humanitära skäl och så måste man så klart sätta åt människosmugglarna som tjänar grova pengar på att människor riskerar sina liv på det här sättet.

Det bästa hade varit om hela EU kunde bilda enad front bakom Salvinis initiativ och faktiskt ta sitt ansvar, istället för som nu ingjuta hopp hos människor att det är värt att riskera sina liv för att ta sig över Medelhavet för det finns alltid någon som öppnar dörren. Att många fortsätter leva i misär när de väl är i Europa är det ingen som pratar högt om, men dessvärre är gräset oftast inte grönare på andra sidan och det är också något som måste förmedlas. Det bästa är om de stannar på sin egen kontinent och ser till att utvecklingen går framåt där istället för att bli sittande som en tiggare på en gata i Europa – för skamsen för att åka hem till familjen igen och visa sitt misslyckande. Afrikas ledare har uttryckligen sagt att man vill behålla sin befolkning på kontinenten.

Den viktigaste frågan för Europas befolkning inför det stundande EU-valet är helt klart migrationen – förutom i Sverige, där alltför många partier för fram klimatet som sin huvudfråga.

Tyvärr vill flera partier främja fortsatt migration till Europa – till exempel Vänsterpartiet och Miljöpartiet som vill skapa lagliga och säkra vägar för migranter med livräddningsinsatser istället för murar.

I dagens Aftonbladet skriver EU-kandidaten Alice Bah Kuhnke en debattartikel med rubriken ”Varför skiter ni i människor på flykt”, som ifrågasätter varför KD inte visar upp en plan för hur de vill hantera migrationsfrågan i Europa samtidigt som hon presenterar MP:s planer på att styrka asylrätten och skapa säkra samt lagliga vägar in till Europa.

”Inför ett system för inresetillstånd för asylsökande så att de kan söka asyl i EU utan att behöva riskera sina egna och sina barns liv i händerna på människosmugglare på Medelhavet. Inför familjeåterförening i hela EU, oavsett skyddsgrund”

Jag undrar hur MP har tänkt sig att det ska gå till, för vem ska hantera alla dessa miljoner asylsökande som med sitt ”inresetillstånd” sökt asyl och således sitter i Europa och väntar på besked samt under tiden behöver tas om hand? Om vi inte hade problem innan så lär vi få det med Miljöpartiets asylpolitik där man helt klart tänker med hjärtat istället för med huvudet! Dessutom familjeåterförening oavsett skyddsgrund – man tar sig för pannan! Hur i hela friden kan de ens föreslå det när vi redan nu har gigantiska problem med anhöriginvandringen som kostar oss hiskliga summor varje år?!

Det hade varit skönt att skaka av sig dessa galna förslag och peka på att de ändå inte kommer att komma in i parlamentet, men av någon konstig anledning så går MP riktigt bra inför det stundande valet så tyvärr lär vi garanterat få se Bah-Kuhnke i Bryssel inom en snar framtid. Dessutom finns det flera sådana här extremistpartier i Europa som har alldeles för mycket att säga till om och det är en av anledningarna att EU aldrig kan enas om en gemensam migrationspolitik.

https://www.aftonbladet.se/…/kd–varfor-skiter-ni-i-mannisk…

https://www.aljazeera.com/…/mediterranea-defiant-italy-impo…

båt

3 reaktioner till “Hjälporganisationerna som ser till att göda den illegala migrationen förstår inte att de själva är en del av problemet och Miljöpartiets syn på hur EU bör hantera asylrätten är minst sagt problematisk

 1. ”Om vi inte hade problem innan så lär vi få det med Miljöpartiets asylpolitik där man helt klart tänker med hjärtat istället för med huvudet! ”

  MP tànker vare sig med hjärta eller hjärna.

  Vad är det för barmärtigt eller intelligent med att driva europeiska länders och städers hela sociala struktur och ekonomi utför ett stup genom att föra en fullkomligt människovidrig och vettvillig invandringspolitik?

  Europeiska privatpersoner som har jobbat hela sitt liv, eller som fortfarande jobbar för att säkra sitt eget och sin familjs liv och leverne, blir utmanövrerade från i stort sett alla sociala rättigheter, men tvingas istället betala med höjda skatter för utlänningar som inte behöver göra ett handtag mer i sina återstående liv efter det att det delats ut PUT till och höger och vänster utan att det finns lagliga grunder? Och det behövs inte ens PUT för att få ”rätt” till alla sociala rättigheter.

  Nu ska svenskar behöva betala för muslimska IS-mördare, våldtäktsmän, bedragare, torterare och flera andra vidrigheter som begåtts av dessa personer. Jag vet inte var jag läste det men det var en person som skrev att logiskt sett borde i så fall Brevik släppas ut ur sin fängelsecell omgående för att kunna integreras i samhället igen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s