Fler och fler börjar känna sig som främlingar i sitt eget land

Igår skrev Ebba Busch Thor ett debattinlägg i Expressen, där hon påtalade vikten av att föra in mer kristna värderingar i samhället och att fler och fler svenskar vill ha ett samhälle byggt på kristen grund som en garanti för möjligheten att fortsätta ha en liberal livsstil. Hon pekade också på orsakerna, vilket till stor del kan sägas bero på konsekvenserna av den stora asylinvandringen det senaste decenniet samt den misslyckade integrationen.
(https://www.expressen.se/debatt/aven-fororten-skulle-ma-bra-av-en-kristen-grund/)

Så långt allt väl och Ebba är inne på helt rätt spår, dock reagerar jag på att hon inte upplever att det pågår en islamisering av landet i allmänhet, förutom förekomsten av radikal islamism. Troligen måste hon skriva så för att inte stöta sig med vissa väljargrupper, men jag hade gärna hört henne specificera vad man annars ska kalla den utvecklingen som skett i Sverige där vi hela tiden tillmötesgår krav från den muslimska befolkningen med allt från böneutrop och slöja på små flickor, till halalmärkta varor i svenska livsmedelsbutiker.

En annan politiker som skriver mer rättframt om hur vi vanliga svenskar alltmer känner oss som främlingar i vårt eget land, är Medborgerlig samlings utrikespolitiska talesperson Mons Krabbe, som i ett inlägg igår beskrev hur han vid ett besök i en park i Malmö kände det som om han befann sig i Bagdad. Bland hundratals människor fanns bara någon enstaka svensk, resten var muslimer med slöjbeklädda kvinnor och flickor. (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213290719769335&id=1437649961)

Detta är dock ingen unik situation, utan det är många människor som upplever i sin vardag att svenskar allt mer trängs undan och detta är något som våra politiker ställer sig helt oförstående till. Istället för att lyssna på människor och respektera att alla inte vill ge upp sin identitet och förkasta sin egen historia, så buntar man ihop alla som inte vill ha mångkulturen uppkörd i ansiktet och stämplar dem som rasister, islamofober och högerexremister. Genom sin oförmåga att hörsamma signalerna, ökar man bara polariseringen och bidrager till det ökade politikerföraktet.

Vi är många som genom åren ställt oss frågan varför våra svenska politiker vill fortsätta med den alltför generösa migrationspolitiken och öka på antalet bidragstagare i ett redan överbelastat system, trots att man ser konsekvenserna som är på väg att förstöra hela landet och jag tror mig ha hittat en del av svaret – människor i beroendeställning är lätta att styra över.

Tyvärr finns det ingen bra knorr på slutet, utan vi får ställa vårt hopp till de konservativa högerpartierna i Europa samt Donald Trump och hoppas på att de genom sitt idoga arbete kan sätta press på Sverige att till slut agera!

14 reaktioner till “Fler och fler börjar känna sig som främlingar i sitt eget land

 1. Jag vet inte riktigt vad halal innebär men ifall det bla.innebär säkra och bra livsmedel så köper jag mer än gärna halal.Livsmedelsverkets tillsyn ger jag inte alls något för då deras sk.tillsyn mestadels inskränker sig till att höja gränsvärden i samma takt som giftrester i livsmedel ökar.Mer Halal ifall detinnebär renare mat,tack!
  Vad jag precis har sagt är att vi har ett samhälle som inte alls fungerar längre och muslimerna är väl inte dummare än att de, precis som vi gör,inser det.

  Gilla

  1. Lille Rolf vet inte vad halal innebär. Lille Rolf vet inte hur man använder Google. Lille Rolf vet inte hur ett samhälle fungerar. Lille Rolf tror att muslimer är precis som vi. Det är mycket lille Rolf inte förstår. Låt oss gemensamt hjälpa lille Rolf genom livet.

   Gilla

   1. Vore det inte trevligare att förklara istället för att bara vara sarkastisk och uttrycka sig personligt nedsättande. Det var ju en ärlig och rak fråga.

    Gilla

  2. Meningen av halal är ”tillåten” i motsats till haram som betyder ”förbjuden”. Orden kan även hänföras till laglig och olaglig. Främst avser det mat och dryck och speciellt kött, men det kan appliceras på nästan vad som helst. Det kommer från vad koranen religiöst påbjuder. Det har ingenting med livsmedel säkerhet eller renare mat att göra, snarare tvärt om.

   Gilla

   1. Halal har ju främst kommit att förknippas med slakt utan bedövning.Som slaktmetod får den nog anses vara bättre för köttets kvalite än slakt som föregås av bedövning.Slaktkroppen avblodas effektivare ifall hjärtat tillåts att pumpa med full kraft så jag skulle nog vilja påstå att slakt utan bedövning är att föredra.Metoden bör införas också här så att man får kött med bra tillagningsegenskaper.

    Gilla

   2. @Rolf Jag har arbetat inom livsmedelsindustrin, och jag kan försöka dig att traditionell slakt utan bedövning inte ger bättre kött. Vid traditionell slakt hängs djuret upp fullt medvetande i bakbenen och man skär av halspulsådern. Däremot vid modern slakt använder man en så kallad ”captured bolt pistol”, en metallkolv som skjuts in i och omedelbart förstör hjärnan när det gäller stora djur. Mindre djur som höns använder man elektricitet. Nervsystemet är elektrokemiskt, och elen stänger helt enkelt av det. Många som vid olycksfall fått ström genom kroppen vitnar om att dom ”fastnat”. Dom fastnar inte utan elströmmen stängde helt enkelt ner nervsystemet så dom inte kunde dra sig tillbaka. Halal slakt skall dessutom åtföljas av bön och djuret skall vara vänt mot Mecka.

    Gilla

 2. Med t.ex. halal-kött menas djur som slaktas (dödas) utan bedövning (ej lagligt i västvärlden) och ofta hängandes i [bak-] benen. Judarna har ett motsvarande begrepp – kashrut (koshermatregler), men det är först nu när muslimerna kräver det, som man börjat tillåta det. Djurskyddsorganisationerna är av någon anledning tysta.

  Gillad av 1 person

  1. Expoiten och liberalen Fredrik Malm har länge framfört krav om att det judiska särintresset koscherslakt skall tillåtas.Då har vi alltså en svensk riksdagsledamot som är för detta.Jag upprepar,en svensk…
   Att slakta utan att först bedöva förekommer i en del länder i väst,tex i USA.

   Gilla

 3. Med tanke på händelserna på Sri Lanka och Frankrike. Det är nog bara en tidsfråga innan islamister i Sverige också pekar uppåt och deklamerar, ”Allah gav os detta land som hette Sverige”, och kyrkorna kommer att vandaliseras som i Frankrike.

  Gilla

 4. Sloganen? på slutet ska nog vara-Vanligt sunt förnuft är nog inte så vanligt.
  Håller med att det är en knepig situation och politik .
  Även den enligt mig eventuellt stora frågan om de nya verkligen skulle integreras eller behålla sina kulturella särarter och traditioner.
  Jag är ingen expert och erkänner villigt att jag inte vet, men vem vet och vill förklara?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s