Ny storskalig migrationsvåg väntar runt hörnet och Österrikes inrikesminister uppmanar EU-kommissionen att agera nu, men jag befarar att han talar för stendöva öron

Den österrikiska inrikesministern Herbert Kickl (FPÖ), har i ett brev till EU-kommissionen varnat för att en ny storskalig migrationsvåg från Turkiet till Europa håller på att förberedas.

-”Det är starten för en ny kris. Tiotusentals migranter befinner sig redan i regionen – inklusive 60.000 i Grekland, 5.000 i Bosnien-Herzegovina och ytterligare 5.000 i Serbien.”

Vidare citerade Kickl siffror från den europeiska polismyndigheten Europol som pekar ut ytterligare 5,6 miljoner syriska flyktingar i Mellanöstern, vilket visar på en klar potential för en ny massiv migrationsvåg.

-”Det här kräver att EU-kommissionen snabbt reagerar och sänder en tydlig signal till befolkningen. Det är särskilt viktigt nu att se över vilka initiativ och åtgärder som planeras av den europeiska kommissionen i syfte att kunna koordinera de respektive beredskapsplanerna för en ny massmigration. Det behövs effektivare system för återvändande, informationskampanjer och lokal kapacitetsuppbyggnad, till vilket det behövs mycket mer finansiellt stöd från EU. Migranter har rätt till ett liv i säkerhet och värdighet, men ingen rätt att fritt välja sin destination bland länderna. Enbart ett Europa som skyddar sina gränser kan hjälpa de som verkligen behöver skydd. Tusentals migranter väntar redan vid Europas sydöstra tröskel och fler är att vänta. Vi minns alla bilderna av massmigrationen 2015/2016 och det vore oansvarigt att rulla tummarna och vänta tills tusentals migranter står vid gränsen. En politisk reparations- och hoplappningsmentalitet tar oss inte någonstans i EU – det behövs istället ett tydligt, proaktivt strategiskt tillvägagångssätt. Det handlar om att avvärja en ny kris istället för att vänta på att den ska explodera. Så fort det blir bättre väder kommer massorna från Turkiet. Österrike kommer att ta till varje nödvändig åtgärd för att förhindra illegal migration.”

Austrian Freedom Party (FPÖ) meddelade för övrigt i tisdags att man ansluter sig till Matteo Salvinis allians inför EU-valet samt deklarerade att alliansen kommer att kämpa för ett säkrare Europa med välövervakade yttre gränser, mindre migration och ett starkare samarbete för att hantera terrorism och islamisering.

Det är bråda tider nu kan man säga och kontinentens framtid avgörs i det kommande valet i maj. Jag har inga som helst förhoppningar på att EU-kommissionen kommer att ta till de kraftåtgärder som nu krävs för att förhindra den massmigrationsvåg som väntar runt hörnet. Har man inte agerat det senaste decenniet så lär man inte få ändan ur vagnen nu heller – det verkar saknas motivation för att stå upp för Europas folk och våra barn kommer att få betala priset!

Austria warns of new mass migration wave being prepared

kickel

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s