Den amerikanska kongresskvinnan Omar är i blåsväder efter kontroversiellt uttalande om terrorattacken mot World Trade Center – Trump spar inte på krutet

Den muslimska kongresskvinnan Ilhan Omar, som representerar Demokraterna, har hamnat i blåsväder i USA efter att hon i ett tal förra månaden inför muslimska rättighetsorganisationer nämnde terrorattacken mot World Trade Center den 11 september, där hon slätade över det hela med att ”vissa människor gjorde något”.

Detta har fått många människor att bli upprörda, däribland president Donald Trump som i en tweet skriver ”Vi kommer aldrig att glömma”, där han visar ett videoklipp från Omars tal tillsammans med videoklipp från när planen träffar tornen.

Vad Omar sade i sin helhet är dock inte med i videon, men det handlar om att muslimer ända sedan terrorattacken mot World Trade Center har fått leva som andra klassens medborgare, vilket hon är trött på och något alla muslimer i landet borde vara trötta på.

Kritiken har sedan dess haglat tätt från alla led och tidningen New York Post hade till exempel en bild på de flammande tornen, tillsammans med texten ”Här är ditt något”.

Nancy Pelosi har sagt att hon vill höra om detta från Omar, men Omar själv verkar inte backa utan twittrade ett citat från den tidigare presidenten George W. Bush som han uttalade kort efter attacken – ”Folket och personerna som raserade byggnaderna kommer snart att höra av oss” – där hon ifrågasätter om Bush försökte tona ned attacken och frågar om han kanske var muslim.

Washington Post har dock lyssnat på hela Bush tal och det han egentligen sade var – ”Jag kan höra er! Jag kan höra er! Resten av världen hör er! Och folket samt de personer som raserade dessa byggnader kommer snart att höra av oss!”

Det stormar rejält kring Omar, en del tar även Omars parti och menar att Trump genom sin video ökar polariseringen ytterligare.

Intressant att se utvecklingen framöver – hon verkar inte ha för avsikt att hålla låg profil i alla fall.

https://twitter.com/i/status/1116817144006750209

https://english.alarabiya.net/…/Trump-tweets-video-edited-t…

omar.jpg

Annonser

En reaktion till “Den amerikanska kongresskvinnan Omar är i blåsväder efter kontroversiellt uttalande om terrorattacken mot World Trade Center – Trump spar inte på krutet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s