Allt fler nyanlända migranter och deras anhöriga uteblir från språkundervisningen i Danmark och påvisar den omöjliga uppgiften att integrera människor som inte vill integreras – vad säger det om Sverige som är ljusår efter?

Sysselsättningskommittén i Danmark har frågat migrations- och integrationsminister Inger Støjberg (V) hur frånvaron för undervisningen i danska bland migranter samt anhöriga till migranter ser ut och svaret de fått förtäljer att frånvaron är såväl hög som stigande, även om kommunerna har fått möjlighet att se till att de migranter som uteblir från undervisningen straffas ekonomiskt.

Migranter och anhöriga till migranter är skyldiga att genomgå undervisning i danska, vilket anses vara en viktig del av integrationsinsatsen och därför kan kommuner dra tillbaka migranternas förmåner om de uteblir.

Enligt Støjberg var frånvaron 2016 31,4%, 2017 36,6% och 2018 37,3%. Støjberg menar att en del av frånvaron kan skyllas på lagliga anledningar som mammaledighet, jobbsökning och möten med kommunen.

Bent Bøgsted, Dansk Folkeparti, ifrågasätter dock siffrorna.
-”Men det kan väl inte vara 37%? ”Det är väl ingen idé att vi sitter här och lagstiftar, men så sker ingenting alls. Nu har vi försökt integrera flyktingar i 40 år och det här säger kanske något om varför det inte fungerar. Undervisningen i det danska språket är något av det viktigaste för att få migranter i arbete, så siffrorna talar sitt tydliga språk om varför integrationsinsatsen inte fungerar.”

Det framgår vidare att män har större frånvaro än kvinnor och att frånvaron är högst bland migranter från Syrien och Eritrea.

Det här säger en del – om inte ens Danmark som verkligen satt ned foten och stramat åt migrations- och integrationspolitiken kan få integrationen att fungera, så lär vi i Sverige med nuvarande styre och ett sjukt generöst bidragssystem där man inte ställer några som helst motkrav, aldrig ens komma i närheten av att integrera alla de tusentals migranter och deras anhöriga som för det mesta bara är här för en sak och det är inte att bidraga till samhället.

Grattis Sverige – där satt den!

#integrationenkommerattförblimisslyckad

https://www.berlingske.dk/danmark/flygtninge-udebliver-fra-danskundervisning-nu-har-vi-proevet-at-integrere

barfota.jpg

Annonser

En reaktion till “Allt fler nyanlända migranter och deras anhöriga uteblir från språkundervisningen i Danmark och påvisar den omöjliga uppgiften att integrera människor som inte vill integreras – vad säger det om Sverige som är ljusår efter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s