Alla har kommit fram till samma slutsats – ingen vet vad man ska göra för att rädda Sverige

Igår pratade jag med en bekant som tidigare bott i Malmö, men som valde att bosätta sig på landet när de fick barn. Hon konstaterade krasst att trots att hon var uppvuxen i Malmö så hade staden blivit helt förstört och att hon aldrig skulle komma på tanken att flytta dit igen. Hennes mor bor kvar i Malmö, i Hermosdal/Lindängen – ett område som förr i tiden var ett helt vanligt bostadsområde men som numera klassificeras som ett särskilt utsatt område eller ”no-go-zone”. Förra veckan när hon hälsade på sin mor berättade modern att hon måste flytta, eftersom det inte går att bo kvar längre. Det skjuts mycket i området och hon är rädd att hon ska träffas av en förlupen kula varje gång hon går utanför dörren – dessutom får hon hela tiden höra glåpord och nedsättande epitet som skriks efter henne när hon vistas utomhus. Hennes mor har bott i området halva sitt liv och att se hur det förvandlats till ett ghetto, vilket medför att en flytt är nödvändig, känns tungt. En annan av deras släktingar bor i Västra Hamnen, ett av de bättre områdena i staden och han har tappat räkningen på hur många gånger det varit inbrott i hans bil.

Många Malmöiter brukar påstå att det inte är något problem att bo i Malmö när man ifrågasätter om de inte är rädda att bo i pang-pang-staden och hänvisa till att det inte sker i deras område, men det är naivt att intala sig att det inte drabbar mig eftersom det slutligen kommer att komma även till de finare delarna av Malmö. Det grova våldet eskalerar hela tiden och polisen har ingen kontroll så självklart kommer detta att sprida sig som en löpeld i städerna och på sikt lär de som inte flyttat få leva med total anarki.

Extremt överdrivet säger mina meningsmotståndare som menar att vi bor i ett av världens bästa länder. Men det räcker att tänka framåt för att inse att situationen är ohållbar och om man hellre väljer att blunda för verkligheten så sviker man brutalt nästa generation.

Det här är dock ingen unik situation i Malmö, utan på många håll i landet kryllar det av människor som knappt vågar gå ut längre, som blir trakasserade i sitt eget bostadsområde, där drogförsäljningen flödar öppet och barn lever i en extremt otrygg samt skadlig miljö. Så vad gör våra politiker åt den rådande situationen mer än att älta huruvida man ska sätta upp fler kameror, höja straffskalan och försöka anställa fler poliser som inte står till förfogande? Inte mycket mer än vad man gjort de senaste decennierna tyvärr och att mycket snack lite verkstad inte leder någon vart verkar aldrig slå igenom bland våra makthavare i Rosenbad. Nu vill polisen dessutom dölja information om särskilt utsatta områden i landet och det går väl hand i hand med regeringens strategi även om man inte erkänner det öppet, för är det något vi är bra på i Sverige så är det att sopa känsliga ämnen under mattan!

De flesta man pratar med numera vet att landet är i fritt fall och den röda tråden är att ingen har en aning om vad vi ska göra för att få rätsida på problemen. Igår åt jag lunch med en bekant, som precis som jag själv har utländskt påbrå, vilar på en borgerlig grund och brinner för att bekämpa kvinnoförtrycket. Vi diskuterade självklart politik och när man dissekerar problemen tillsammans med andra så inser man hur långt bort vi befinner oss från en lösning samt hur omöjligt allt känns, särskilt när man betänker det faktum att ingen i regeringsposition lyfter ett finger för att göra det som krävs – sluta dalta och börja ställ krav.

Denna känsla av att ingen vet hur vi ska rädda Sverige, inte ens våra politiker, ligger som en våt filt över landet och påminner om att mina barns framtid ser oerhört mörk och dyster ut. Ett handlingsförlamat land är nämligen ett land som har gett upp, så varför fortsätter vi kämpa när vi vet att det är förgäves? Därför att vi inte tänker ge upp utan strid – ska vi falla ska vi falla med flaggan i topp så kampen för demokrati och yttrandefrihet fortsätter vareviga dag och alla kämpar på sitt sätt. Låt oss aldrig tystna!

ingen

Annonser

7 reaktioner till “Alla har kommit fram till samma slutsats – ingen vet vad man ska göra för att rädda Sverige

 1. Väldigt bra skrivet och resonerat. Det borde vara ett första steg för att ringa in problemen, att prata om det och försöka konkretisera det.
  Sedan borde vara som i England att politikerna var tvungna att svara på folkets frågor någon gång i månaden.
  Jfr T Robinson och hans senaste problem.
  Jag tycker allmänt att det har lättat lite, nu senast säger modereraterna lite vettiga saker. Men uppfattningen om värdegrunden är extremt problematisk och sitter djupt inrotat.

  Gillad av 1 person

  1. Intressant kommentar. Hela Sverige är väl numera en No-Go-Zone, i alla fall känner jag så, och som polisen säger, det blir värre. Att som i England tvinga politikerna att på folkets frågor är en bra ide. I Kina kan folket som berörs av deras beslut kalla in både politiker och tjänstemän till ”förhör”, vill vederbörande inte komma frivilligt går det att begära polishandräckning, och trilskas dom ändå blir det avsked för tjänstefel. Även politiker. Alla vet mycket väl vad som behöver göras, några diskussioner behövs inte, men ingen gör något. Landet saknar ledning.

   Gillad av 2 personer

   1. Är man väldigt pessimistisk eller ev realistisk lagd så kan man i viss utsträckning få intrycket av att den enda chansen att få en pratstund med en politiker som är intresserad är vart fjärde år. Sedan är man helt ointressant.

    Gillad av 1 person

 2. Om det saknas konsekvensanalys innan en förändring, ex.vis. 150k BUT årligen, blir det hart när omöjligt att i förväg vidta åtgärder för att detta skall skrida fram ”seamless”.
  Nu har vi ju sedan decennier insett att denna GSG-princip tillämpats gång på gång år efter år….. utan att endast SD börjat påtala att en lösning är att reversera åtgärden…. (och på senaste tiden AfS)

  MEN det verkar som inte något riksdagsparti riktigt vill driva en lösning som iaf fungerar och som på sikt skulle kunna vara berikande för alla oaktat preferenser dvs både Sverige såväl som de andra länderna som o många fall numer har fred, i alla fall i vissa områden….

  Hur skulle något som gått åt hel_ete genom 100k+BUT/år i decennier kunna lösas med epitetet/lösningen ”Nu är de ju här” speceillt som planen/agerandet 100k+BUT/år fortsätter i oförminskad omfattning?

  Sedan har vi två (eller 3) dimridåer…

  Gillad av 2 personer

 3. fortsätter tryckte fel sorry

  1. Asylinvandringen minskar vilket basuneras ut som något bra…
  2. SD kritiseras för den lilla skälv av kvotflyktingar, dvs riktiga flyktingar, som de vill skall tas emot
  3. Man undviker nogsamt att lejonparten av BUT bestör av anhöriga/anknutna…. och vad skiljer mellan asylsökande från ett land, ett område, och någon som är nära någon som redan har UT i Sverige? Ja det enda är ju att det är enklare att erhålla UT för övrigt är väl läget för dessa personer samma lika som för det som BUT?

  som 1-2-3 för att föra vanligt folk som enbart erhåller information genom MSM´s agendor och vänsterbias…..

  Kallas socialism . .
  Freud var en av de första som verkligen skrev ett och menade ett annat typ motsatsen…
  Krig är fred…..
  frihet är slaveri …
  osv….

  Gillad av 1 person

 4. För att komma nära sanningen om vad som behöver göras måste man vara öppen för sanningen. Politiker är i allmänhet inte det eller ljuger medvetet, eftersom de är psykopater. De gräver ner sig i ett skyttegravskrig och siktar på ministerposter genom käbbel. Väl vid makten säljer de ut landet till främmande makter.

  Gillad av 1 person

 5. Det finns inga dåliga områden i Sverige. Däremot har de invaderats av människor som inte kan uppföra sig som folk. Att det skulle bli problem .det fattade en femåring. Det är bara att kolla in hur det är i de länder flyktingarna kommer ifrån. Kaos. Och nu är det kaos här. Och det bara sprider sig. vår familj har flyttat en gång för flyktingarna tog över området vi bodde i. Nu så har det vi tagit emot 15 000 nya och alla mina grannar pratar om att flytta.
  Snart är alla Svenska på flykt i sitt eget land. Kanske är Danmark bättre?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s