EU-kommissionen försöker med falsk flagg övertyga Europas folk om att migrationskrisen är över och att migration är något bra – samtidigt kommer signaler om att Afrika vill behålla sitt folk

Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó pratade idag vid ett möte tillsammans med Visegradsländerna och åtta nordbaltiska stater i Litauen och han skrädde inte orden om hur EU hanterar migrationsproblemen. Han deklarerade också att mötesdeltagarna var överens om att migrationen har skapat den största sprickan mellan länderna i EU:s historia samt att det kommande EU-valet kommer att visa vilken riktning som EU ska ta framöver.

”-Bryssel gynnar migration och den europeiska kommissionen har börjat kommunicera ut de positiva effekterna av laglig migration. Det här för oss tillbaka till förra årets dispyt i FN om det globala migrationsavtalet som enbart handlade om att legalisera illegal migration. Den europeiska kommissionen fortsätter med att försöka lura regeringar samt försöka få allmänheten att tro att det inte existerar någon migrationskris och att migration är något bra. Ungern är orolig över att infrastrukturen längs Europas sydliga gränser inte har utvecklats sedan starten av avtalet mellan EU och Turkiet. De senaste tre och ett halvt åren borde ha använts till att slutföra infrastrukturen och skydda gränserna. Tack vare migrationen de senaste decennierna har vi fått ett terrorhot i Europa som saknar motstycke och säkerhetsutmaningarna hopar sig. Även om EU-kommissionen insisterar på att migrationskrisen är över så har antalet migranter som korsat gränsen till Turkiet ökat med 50% förra året och det totala antalet migranter i Turkiet har uppnått 4 miljoner. Runt 70.000 illegala migranter har anhållits på västra Balkan och en ny migrationsvåg liknande den som vi hade för fyra år sedan måste förhindras. Vi behöver hjälpa till att stödja utvecklingsprojekt i Afrika, så att kontinenten kan hålla tillbaka en potentiell migrationsvåg. Ungern är oroade över att EU hanterar Afrika på fel sätt. Man framställer kontinenten som en grupp länder som definitivt vill skicka sina invånare till Europa, men när vi talar med våra afrikanska kollegor så säger de att de vill behålla sitt folk och ber om hjälp med detta. De vill inte skicka dem till Europa. Jag känner stark oro över dokument som ännu inte publicerats, där man föreslår att global migration ska göras legalt bindande för alla EU-medlemsländer – inklusive de som inte röstade för det. Kommissionens svar på frågor kring detta dokument är inte övertygande nog. Även om avtalet har sålts in som icke-bindande i debatten, så pågick redan då arbetet med att hitta europeiska legala vägar för att implementera det.”

Det här är ett intressant uttalande av Szijjártó och jag tror att han är helt rätt på det eftersom han har haft flera möten med Afrikanska ledare det senaste året. Intressant i sammanhanget är att det i internationell press under gårdagen skrevs om en ny undersökning som visar att majoriteten av de afrikanska migranterna hellre vill emigrera till ett annat afrikanskt land än att ta rutten till Europa.

46.000 personer i 34 afrikanska länder har under perioden 2016-2018 tillfrågats av den obundna afrikanska forskningsorganisationen Afrobarometer. I genomsnitt svarar 36% av potentiella afrikanska migranter att de föredrager att migrera till ett annat afrikanskt land och 27% av de tillfrågade föredrager Europa.

Om man tar detta i beaktande kan man fråga sig vad i all sin dager FN och EU håller på med?! Självklart borde EU se till att stödja kontinenten på rätt sätt istället för att ta hit problemen. Man kan också fråga sig varför man så envetet vägrar att lyssna på Ungern som är ett av de länder som tänker med huvudet istället för med hjärtat?

Med sin oansvariga migrationspolitik förstör man inte bara för Europas folk, man lockar dessutom hit människor som tror att gräset är grönare på andra sidan men som istället hamnar i misär och kriminalitet! Det åligger därför Europas folk att ta sig till valurnorna i maj och bestämma vilken väg som EU ska ta framöver. Förhoppningsvis kommer en majoritet att använda sitt sunda förnuft och ge sitt stöd åt de konservativa högervindarna som har börjat blåsa på många håll – i annat fall är jag rädd för att vi ser början till slutet på det ”gamla” Europa.

https://dailynewshungary.com/foreign-minister-szijjarto-sl…/

https://www.berlingske.dk/…/afrikanske-migranter-foretraekk…

peter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s