Varför ger vi inte bara upp och håller klaffen?

Jag försöker verkligen kämpa för alla kvinnors/flickors rättigheter oavsett härkomst och religion på mitt sätt samt försöker belysa de radikala elementen av islam – utan att för den delen peka ut muslimer i sig som något dåligt eller hetsa mot islam.

Nu har jag dock fått bevis på att jag misslyckats kapitalt. En Facebook-vän som varit min vän ända sedan jag började använda sociala medier kallade mig idag för rasist och menar att han fått nog av att jag hetsar mot muslimer. Jag har även haft kontakt med honom privat det senaste året och vi har chattat en del även om vi aldrig träffats IRL, så vederbörande känner mig rätt så bra och vet vad jag står för. Det var därför väldigt förvånande att just han skulle ta avstånd och påstå att jag göder rasismen samt bidrager till polariseringen. Han menar att jag själv bedriver kvinnoförtryck genom att sträva efter ett förbud mot slöja, eftersom jag då tvingar alla de som vill bära plagget av fri vilja att ta av sig slöjan. Hans mor och systrar bär slöja av fri vilja och jag sårar många kvinnor genom mitt förhållningssätt samt hetsande mot Sveriges muslimer.

Han menar vidare att jag aldrig skriver negativt om t.ex. judar, trots att även de bär slöja och omskär sina söner, utan bara fokuserar på att hänga ut muslimer. Jag har skrivit om att jag vill se ett förbud mot könsstympning på barn oavsett religion, vilket även innefattar judar, men visst har han rätt i att många av mina inlägg handlar om islam och muslimer, men det är för att de saker jag försöker bekämpa hela tiden ploppar upp i olika sammanhang, varför jag måste belysa det. Men jag vill verkligen inte att det ska framstå som att jag uppviglar mot muslimer i sig, för det är verkligen inte min avsikt.

Det är samtidigt oroväckande att unga muslimska män som antingen är födda här eller har levt större delen av sina liv här, inte förstår kampen mot kvinnoförtryck utan hellre tolkar det som en attack på islam och hela landets muslimer. Tyvärr ser man det även bland en del kvinnor – även svenska. Hur i hela friden ska vi någonsin kunna komma tillrätta med problemen om man inte ens kan enas om sådana basala saker och bilda enad front?

Någon frågade mig i en annan tråd varför jag lägger mig i detta som inte ens bär slöja själva och det är en mycket relevant fråga – varför bryr jag mig överhuvudtaget?! Varför inte bara låta hela landet islamiseras som man redan är på god väg att arbeta för? Man blir ändå bara stämplad som rasist och islamofob av såväl PK-människor som muslimer.

Jag blir så trött på allt ibland…

sign

6 reaktioner till “Varför ger vi inte bara upp och håller klaffen?

 1. polariseringen skulle den varit mindre utan dessa 1.5 miljoner BUT?
  osv…..
  en konsekvensanalys skulle varit berikande up front för då hade vi kunnat undvika polariseringen
  150 000 BUT årligen är ingen naturlag för trots allt
  UNHCR tar hand om 65 miljoner i sina läger för samma budget som MV och dessa 65 miljoner späds på varje år…..
  ska vi hjälpa många eller ett par promille max av flyktingarna? för samma lika medel alltså…
  sedan tillkommer ju ”polariseringen” som är en nettokostnad på 4 miljoner LCC….

  Om man kört i diket kanske inte alternativet att fortsätta köra i diket är det bästa….

  just saying

  Gilla

 2. Vill du utrota alla andra raser så är du ”rasist”, men muslimer är ingen ”ras”. Vill du att andra raser än din egna ska bort ur Norden, men inte ser ner på dem, bara vill skydda din egen ”ras” så är du möjligen ”nazist” om du gillar Hitler eller möjligen bara ”etnonationalist”, om du hellre dyrkar ditt eget folk och ditt eget land, mer än Tyskland.

  Men rätt beteckning på dig är kanske ”islamkritiker” i likhet med Ayaan Hirsi Ali som är brun som smaskig choklad. Jag tror inte heller någon av alla människor som är mina vänner har något emot henne, även om din s.k. ”vän” kanske har det. Han skulle kanske kalla henne för ”islamofob” fastän hon tvärtom är modig i sin kritik av islam och sin ateism. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-religionskritik/

  Själv är jag emot all religion och för humanism och vetenskap. Jag tror att avskaffande av all villfarelse och någorlunda enhetliga kulturer och lagar, där människor lever tillsammans, är det bästa för framtidens generationer.

  Islam är en religion som kan tolkas på en mängd olika vis, därav finns det en mängd olika sekter av islam. De värsta sekteristiska formerna tvingar kvinnan att täcka sig helt och ser ned på de som inte tror exakt som deras bokstavliga tolkning av Islam. Vi och sekulära muslimer är för dem ”otrogna” kafirer. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/07/05/vad-ar-en-kafir-ar-du-en-kafir-ar-jag-en-kafir-vad-kommer-ske-med-kafirer/

  Kvinnorna pådyvlas ofta av mer fundamentalistiska sekter att bära slöja med alla möjliga villfarelser, ex. att de då blir som choklad skyddad av omslagspapper för mannen, eller att de som inte bär slöja är horor. Men naturligtvis kan det vara precis tvärt om. Kvinnor som bär slöja kan vara horor och kvinnor som inte bär slöja kan vara mtcket trogna sina män. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/02/19/tragikomik-vad-tror-kvinnorna-som-spankulerar-omkring-i-burka-och-sloja/

  Rasism är f.ö. en helt naturlig känsla som kan drabba människor, enligt en forskare på området, Tara Swart.
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/09/09/forskning-tara-swart-journalister-alskar-sitt-jobb-deras-hjarnor-fungerar-daligt-det-finns-hopp/

  Det är sannolkt mycket olämpligt att hetsa mot rasister, ex. om de blivit rasister p.g.a. ett trauma, eftersom det som kan läka dem är att de på olika vis börjar känna lugn och tygghet istället.

  Vetenskapliga partiet vill förbjuda alla religiösa symboler. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/07/22/sloja-ska-forbjudas/

  Vi kallar oss ”religionskritiker” eller ”humanister”.

  Gillad av 1 person

 3. Det är väl väldigt få som vill tvinga alla att ta av sig slöjan, men tvingas man ha slöja finns det säkerligen mer tvång i bakgrunden. Att jämföra omskärelse av 8 dagar judiska pojkar med betydligt äldre flickor är rent korkat. Och om det var judar som sprängde sig i luften mm det rimligt att kritisera dem. Sen tycker jag att jämförelsen är dålig för att religionerna är så olika & har helt olika syn på Gud & vad Han vill.

  Gillad av 1 person

 4. Islam den är bara en förtäckt religion för det är ett helt annan syn på samhäll/system som inte passar in i en demokrati av vårt slag kvinnan är underordnad männen man undrar var ”allas lika värde kommer in”??

  Gilla

  1. Värderingarna vi har av varann är alltid personliga. Är ex. din Mamma lika mycket värd som Hitler för dig? Inte?

   Därför är ”alla människors lika värde” en floskel som inte betyder någonting, men politiker använder den för att fiska röster och framstå som godheten. Floskelfabrikörernas lögner är tyvärr ett tecken på verklig ondska.

   Och det är därför människor bör vara angelägna om att förstå skillnaden på lögn och sanning:
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s