Muslimsk fundamentalistorganisation har fått tillstånd att hålla fredagsbön på allmän plats i Köpenhamn nu på fredag!

Den fanatiska muslimska organisationen Hizb ut-Tahrir har fått tillåtelse att hålla en muslimsk fredagsbön på Christiansborgs Slottsplats nu på fredag kl. 12.30.

Enligt organisationen är det för att minnas offren för angreppet på moskéerna i Nya Zeeland, där minst 50 personer dödades och sårades.

Hizb ut-Tahrir är muslimska fundamentalister som följer islams lagar och regler, vilket exempelvis betyder att kvinnor hålls avskilda från männen.

När Hizb ut-Tahrir håller möte i Nørrebrohallen, får kvinnorna till exempel inte gå in genom huvudingången, utan är hänvisade till en liten sidodörr och inne i salen får kvinnorna sitta i ett avskilt område. Organisationen är motståndare till demokrati och uppmanar muslimer att inte deltaga i politik eller rösta i val.

Men de vill trots det gärna använda den demokratiska mötesfriheten och yttrandefriheten som kommer att förbjudas under det världsomspännande kalifatet som de arbetar för att införa.

Pia Kjærsgaard (DF) kommer att ta kontakt med polisen för att närmare höra efter om arrangemangets karaktär, men hon säger att om Slottsplatsen ska förvandlas till en moské så är det verkligen ett stort problem.

Rasmus Paludan, från partiet Stram Kurs som vill förbjuda islam i Danmark, har ansökt om en motdemonstration på samma tid och plats.

Jag ogillar starkt när fundamentalister utnyttjar våra demokratiska rättigheter för att sprida sitt smutsiga budskap och jag hoppas handlingskraftiga politiker lyckas sätta käppar i hjulet.

Samtidigt är det intressant att se hur man i Danmark har ett öppet debattklimat och inte tiger ihjäl problemen som i Sverige, där såväl politiker som media gör sitt bästa för att påvisa att svenska högerpopulister normaliserar hatet mot invandrare och muslimer, vilket i sin tur bara spär på polariseringen.

Radikala element, fundamentalister och extremister ska inte hanteras med silkesvantar oavsett vilken religion eller hudfärg de representerar – det är de flesta överens om, utom i Sverige!

https://denkorteavis.dk/2019/rabiat-muslimsk-organisation-faar-lov-til-at-holde-fredagsboen-paa-christiansborgs-slotsplads/

bild

3 reaktioner till “Muslimsk fundamentalistorganisation har fått tillstånd att hålla fredagsbön på allmän plats i Köpenhamn nu på fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s