Nu åkte offerkoftan på – alla muslimer är måltavlor!

Det tog inte många dagar efter terrordådet i moskén på Nya Zeeland innan den första offerkoftan åkte på – givetvis signerat en krönikör på Aftonblaskan som menar att alla som öppet tror på Allah är måltavlor och utsätts dagligen för en extrem form av hat samt islamofobi världen över, muslimska kvinnor i Sverige får sina slöjor avdragna och att vara muslim idag är likvärdigt med att kämpa mot hat
Det är väl märkligt att det bara är muslimer som är så utsatta. När kristna utsätts för blodiga attacker av olika slag får det inte alls samma genomslag och mycket rapporteras inte ens i media. När judar utsätts för diverse attacker biter de ihop och kämpar vidare i snålblåsten och inte ens vår utrikesminister Margot Wallström bryr sig nämnvärt om att många judar väljer att lämna Sverige på grund av otryggheten.
Det som hände i Nya Zeeland var förfärligt på alla sätt, men jag ogillar att man försöker använda denna händelse för att påvisa att just muslimer är mer utsatta än andra grupper.
Min åsikt är att hade muslimer anpassat sig till sitt nya land istället för att försöka förmå oss att anpassa oss till dem så hade det inte varit något problem. Klarar man inte av omställningen till de värderingar som råder i väst, så kan man alltid flytta. Hade dessutom våra politiker sett till att stoppa radikal islams framfart på ett tidigt stadium samt upprätthållit gränskontrollerna, så hade hotbilden mot Sverige inte varit lika hög som nu och vi hade haft mindre bekymmer.
Det handlar om att ge och ta, men i vissa människors värld tar man hela handen när någon viftar med lillfingret samtidigt som vi har fega makthavare som inte vågar säga ifrån!
———————————————
Utdrag ur texten:
”Efter dådet hör vi en australisk senator skylla händelsen på Nya Zeelands flyktingpolitik. I internationell och svensk media ställs dådet mot tidigare radikalislamistiska attacker. Mördaren själv refererade till Drottninggatan i ett publicerat manifest. Man förskjuter ansvaret till gruppen muslimer, istället för gruppen som mannen själv tillhör – radikaliserade högerextrema vita män.
Hälften av min familj är muslimer. Jag är själv inte troende, om något så är jag döpt och konfirmerad inom den kristna tron men jag praktiserar ingen religion i mitt vardagsliv. Jag försöker förstå hur det känns att tillhöra en tro som automatiskt gör dig till måltavla för hat. Att tillhöra en religion som oavkortat ökar risken för att du ska utsättas för fördomar, diskriminering, våld och i för många fall – döden. Att öppet tro på Allah innebär en risk att dö en för tidig onaturlig död.
Förra veckans händelser i Christchurch var inte ett isolerat fall där en radikaliserad ensamvarg fick en flipp. Jag skriver så för det är ofta så det brukar låta när vita män skjuter ihjäl människor i skolor, kyrkor eller moskéer. Det är ingen slump eller olyckshändelse. Det är en extrem form av hat och islamofobi som muslimer utsätts för världen över dagligen. Att muslimska kvinnor får sina slöjor avdragna i Sverige, att man tvingar av burkinin från en kvinna på stranden i Nice, upprepade fall av sprayade hakkors och bränder i svenska moskéer, Donald Trumps så kallade ”muslim ban”, att högerextrema partier breder ut sig i olika parlament runtom i världen, att svensk media fortsätter bygga på bilden att invandrare är mer benägna att våldta. Allt detta är olika uttryck för samma hat som drev Tarrant till att mörda.”
KOFTA.jpg
Annonser

4 reaktioner till “Nu åkte offerkoftan på – alla muslimer är måltavlor!

  1. Dina långa pläderingar!!!
    Sverige är ett vänster nazistiskt land. Nazist jävla rike. Vänster. Ingen fattar någonting i det här landet?
    Sälger allt nu och flyttar.
    Det blir värre. Fsttar inte varför jag kom hit?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s