Människor arresteras för att ha delat videon från massakern i NZ, men Erdogan visar filmen under valmöte!

De senaste dagarna har flera personer världen över arresterats för att ha delat videon från terrorattacken i moskén på Nya Zeeland och kritiken har haglat över hur sociala medier-företag inte har varit snabba nog att ta bort videon, men i Turkiet används bilderna som politisk propaganda.

I helgen visade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan bilder från det brutala massmordet som i fredags dödade 50 muslimer på Nya Zeeland, under ett valmöte som en del i sin politiska kampanj inför landets riksomfattande lokala val senare den här månaden.

”Låt oss titta på det här, det är viktigt” deklarerade Erdogan medan klipp från den live-streamade videon visades för supportrarna, samtidigt som det även sändes på alla stora turkiska nyhetskanaler på TV.

Turkisk media är enligt lag förbjudna att visa bilderna, men i och med att Turkiets president använder bilderna inför tusentals väljare i staden Tekirdag i lördags, så fick även miljoner hushåll ta del av bilderna.

Direkt efter att massakervideon visats på den jättestora utomhusskärmen, visades bilder av oppositionsledaren för
People’s Republican Party (CHP), Kemal Kilicdaroglu, medan Erdogan kallade honom för ”oförskämd, ohämmad och en terroristsupporter”.

Kilicdaroglu hade tidigare fördömt attacken och kallat den för ”ett stort brott mot mänskligheten” samt varnat för vad han kallade ”terrorism som härstammar för den muslimska världen som IS och Al-Qaida”.

Erdogan skrädde inte orden om sin rival:
-”Hur vågar du påstå att terrorism härstammar från den muslimska världen? Titta på honom, han driver politik här. Han måste betala priset den 31 mars.”

Under gårdagen visade Erdogan videon på nytt, denna gång i staden Antalya.

Erdogan fick stark kritik för sitt agerande under gårdagen, bland annat från oppositionsledaren Ali Aktas från Islamist Felicity Party i Antalya, som twittrade att Erdogan gör det här för att vinna röster. Andra kallar agerandet oansvarigt och pekar på Erdogans brist på moral när han visar en hel nation hur människor brutalt mördas.

Jag blir äcklad av sådana här människor som gör allt för att få behålla makten, vi såg det inför presidentvalet och nu ser vi det igen. Han är en diktator och kan i princip komma undan med vad som helst. Värst av allt är att Europa samarbetar med denna maktgalning och betalar honom stora belopp för att upprätthålla gränsen mot Europa. Det är på grund av människor som Erdogan, som förnekar fakta, som vi aldrig kommer att lyckas stävja terrorattacker utförda i religionens namn!

http://www.kurdistan24.net/en/news/e747e6b1-a65c-4e26-a248-f45170a052d4

erdogan

 

Annonser

En reaktion till “Människor arresteras för att ha delat videon från massakern i NZ, men Erdogan visar filmen under valmöte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s