Bara sex länder i världen ger män och kvinnor samma juridiska rättigheter – Sverige tillhör de länder som anses tillämpa jämställdhet i lagar, synd bara att vi är på väg att utradera de framsteg vi gjort!

Världsbanken har följt de lagliga förändringar som skett under det senaste decenniet och kommit fram till att om man är kvinna och vill vara jämställd med män så är det bäst att bo och arbeta i Belgien, Danmark, Frankrike, Lettland, Luxemburg eller Sverige, som är de enda länderna i världen som tillämpar jämställdhet i lagar som påverkar arbetet.

Världsbankens ”Women, business and the law 2019 report” publicerades denna vecka och mäter könsdiskriminering i 187 länder. Rapporten konstaterar att för ett decennium sedan fanns det inget land i världen som gav män och kvinnor lika rättigheter.

Föga förvånande är det länder i Mellanöstern och Nordafrika som gjort minst framsteg.

Rapporten noterar att det gjorts många framsteg i allmänhet, men att det kvarstår mycket arbete. Att införa lagar betyder inte nödvändigtvis att det leder till förändring i verkligheten och att ha fått full pott i rapporten betyder inte automatiskt att ett land är 100% jämställt. Ojämlika löner är en stor stötesten – i Sverige tjänar kvinnorna 5% mindre än deras manliga motsvarigheter och i England tjänar de 8% mindre.

Rapporten presenterades av bankens tillförordnade ordförande Kristalina Georgieva.
”Jämställdhet är en kritisk komponent för ekonomisk tillväxt. Kvinnor representerar halva världens befolkning och vi har en roll att spela genom att skapa en mer välmående värld, men vi kommer inte att lyckas om lagarna håller oss tillbaka. Ojämlika löner representerar en missad möjlighet. Den globala ekonomin kunde förbättras med ungefär 160.000 USD om kvinnor tjänade lika mycket som män. Det är klarlagt att man får rikare samhällen om man låter kvinnor ta plats.”

Det är bra att Sverige ligger i framkant vad gäller jämställdhet mellan könen på pappret – i verkligheten strävar vi baklänges och är på väg att utradera allt det som kvinnor historien igenom så länge kämpat för. Islamismens utbredning i landet, med regeringens fulla stöd, gör att vi snart har halkat ner till mitten av rankningslistan.

Kvinnoförtrycket är redan vida utbrett från norr till söder och kvinnor/flickor måste täcka sina hår samt bära heltäckande kläder så fort de lämnar hemmet. De tvingas gifta sig mot sin vilja – ofta med äldre män och blir fjättrade till spisen med barnafödande som sin största uppgift istället för att göra nytta på arbetsmarknaden. Men inte ens i hemmet får de uppleva jämställdhet eftersom det i många fall finns regler att följa även där – till exempel att låta männen och pojkarna äta sig mätta först. Det är heller ingen hemlighet att många kvinnor inte ens får jobba utanför hemmet och en hel del kan dessutom inte arbeta även om de vill eftersom de klär sig i burka/niqab, vilket eliminerar de flesta yrkena förutom förskollärare på muslimska förskolor.

Det är uppenbart att det svenska samhället inte har några som helst ambitioner att stävja utvecklingen utan snarare vill man få befolkningen att acceptera dessa nya element och bejaka kvinnoförtrycket. Kvinnor i slöja och hijab ses nu på bild allt oftare i olika sammanhang samt även i svenska TV-program och när det ifrågasätts basuneras det ut att det handlar om religionsfrihet.

Ivrigt påhejade av vänstern ska vi lyssna på den minoritet som gör det av fri vilja, samtidigt som vi trampar på de som lever under förtryck. INGEN – varken hijabförespråkare eller politiker – kan dock förklara hur vi ska hjälpa alla de som lever under tvång, hot och våld samt hur man genom att främja kvinnoförtryckande plagg och arbeta för en islamisering av landet ser till att upprätthålla jämställdheten!

Jag antar att vi gör som vi gjort i alla år – vi stoppar huvudet i sanden!

https://www.theguardian.com/global-development/2019/mar/01/only-six-countries-in-the-world-give-women-and-men-equal-legal-rights

kvinnor

Annonser

En reaktion till “Bara sex länder i världen ger män och kvinnor samma juridiska rättigheter – Sverige tillhör de länder som anses tillämpa jämställdhet i lagar, synd bara att vi är på väg att utradera de framsteg vi gjort!

  1. Håller med dig i allt du skriver! Är i grunden denna frågan som fått mig att bli kallad rasist, nazist, ändå mer tacksam för de öknamnen…feminist har ingen kallat mig, tur det, för då hade nog knytnävarna åkt fram. Är snart 100 år sedan kvinnor fick rösträtt i det här landet, men att kvinnor av män blev påverkade att rösta som de sa i sista valet (klanröster) är skrämmande! Det var ju inte så här allt skulle bli. Men när vi tar hit Mellanöstern, får vi Mellanöstern…de kommer inte ändra på sig för vår kultur!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s