En stor del av svenska folket vet alldeles för lite!

En av mina döttrar har ett favorituttryck som hon säger i princip hela tiden – ”vem bryr sig!” och detta är nog symptomatiskt för en stor del av landets befolkning. Det finns väldigt många här i landet som inte har en aning om vem till exempel Hanif Bali, Katerina Janouch, Tino Sanandaji och Ann Heberlein är – för att nämna några som vågar ifrågasätta och vidga åsiktskorridoren – helt enkelt för att de inte är tillräckligt intresserade av att hänga med i vad som händer med Sverige. Det är en liten klick som läser på och hänger med i de politiska turerna, vilket hjälper dem att se igenom dimridåerna, men majoriteten av befolkningen är fullkomligt hjälplösa.

Hade man däremot frågat vem som gick vidare i lördagens deltävling i Melodifestivalen hade nog de flesta kunnat rapa upp rätt svar. Det är därför inte konstigt att valresultatet blev som det blev i höstas eller att folk inte går man ur huse när man ser hur illa landet styrs, när välfärden nedmonteras och hur den grova brottsligheten tar över våra gator i en skrämmande hastighet.

De flesta förstår inte att väldigt många av landets kommuner befinner sig på randen till ekonomisk kris, vilket till stor del beror på hur regeringen drivit politiken den senaste mandatperioden och ämnar fortsätta driva den på samma sätt, istället tror man att det är ett ”lokalt” problem som orsakats av klantiga kommunpolitiker som prioriterat fel.

Visst upplever många medborgare orättvisor och de drabbas nog på olika sätt av samhällets förfall, men gemene man accepterar situationen och tror att det är så här det ska vara. De blir inte upplysta om hur det egentligen står till med saker och ting, de förstår inte att de blir dragna vid näsan och att regeringen aktivt suger ut medborgarna på deras surt förvärvade slantar samtidigt som de inte får något i retur. Genom att hålla folket ovetande fortsätter man att vinna val och starkt uppbackade av media kan inget gå fel!

Om några månader är det dags för EU-val och gemene man har inte en susning om att det är ett ödesval som väntar – de förstår inte att valresultatet kommer att prägla landet under flera år framöver. Om de överhuvudtaget bryr sig så kommer de lätt att svälja lögnerna från S, C och L om att ”vi inte får låta de högerextrema krafterna vinna i Europa”, för vem ska upplysa dem om annat när det är en ensidig debatt där endast de politiskt korrekta får stå oemotsagda med sitt förakt mot Ungern, Polen, Italien och andra länder som använder sitt sunda förnuft och vågar tänka utanför boxen?! Dessutom är mainstream media duktiga på att peka med hela handen vad människor bör tycka och rösta på. De senaste dagarna har dessutom Moderaterna och Kristdemokraterna tagit ställning mot ungerska Fidesz och vill att de slängs ut ur den europeiska partigrupp som man gemensamt ingår i. Beklagligt när partier som man trodde äntligen fattat galoppen ska börja slå bakut när det hettar till!

Om en stor del av svenska folket inte bryr sig nämnvärt om svensk politik, så bryr man sig än mindre om byråkratmonstret EU och jag tror inte man kan räkna med att människor läser på och skaffar sig en uppfattning om vad det handlar om. Majoriteten röstar troligen som de gör i riksdagsvalet. Här åligger det därför de partier som brinner för att förändra EU-politiken åt det mer konservativa hållet att se till informera hushållen så mycket det bara går. I riksdagsvalet tycker jag att man började väldigt sent med valarbetet och hela sommaren låg allt i stiltje – det var först några veckor innan valet som det började hända saker. Man får hoppas att partierna är lite mer förutseende den här gången och börjar lobba tidigare, de har trots allt en rejäl uppförsbacke framför sig.

Med detta sagt har jag svårt att se att valresultatet i EU-valet kommer att bli räddaren i nöden som många hoppas på, men självklart hoppas jag på det bästa. Förhoppningsvis har jag missbedömt svenska folkets ambitioner när det gäller engagemang!

nothing

6 reaktioner till “En stor del av svenska folket vet alldeles för lite!

 1. Jag försöker här i den mindre familjekretsen att diskutera bl a dessa frågor men möts bara av inte direkt ointresse men en uppgivenhet. Min man har svår afasi så honom kan jag inte heller ventilera så mycket med som förr. Trist!

  Gillad av 1 person

 2. Faktum är, jag har inte den blekaste aning om vem som var med i eller vann melodifestivalen. Anledningen till att ingen bryr sig är enkel, det går helt enkelt inte att påverka något, så ”vem bryr sig”. Din dotter har rätt, det finns ingen anledning att ”bry sig” för det går inte att påverka något alls i Sverige. Att Sverige och kommunerna befinner sig på gränsen till katastrof vet nog det flesta men ”vem bryr sig”, de valda diktatorerna i sovjetdemokratin Sverige har totalitär och autonom makt, så ”vem bryr sig”. Bonniers, MSM, SVT, domstolarna och den politiska härskarklanen är en enda sammansvetsad enhet, så ”vem bryr sig”. Den som opponerar sig riskerar att hamna i domstol, bli bötfälld eller fängslad, eller får ”hembesök” av ”trupperna” som skall”granska”, alltså trakassera, förfölja, hänga ut, skända och som bäst mobba alla regimkritiker till självmord. ”Vem bryr sig”, bäst att vara tyst. Man måste ju ha ”licens” numera för att få yttra sig i MSM, uppge personnummer och hemadress, ”Ifrågasätt”. Ingen bryr sig om politik, för det gör ingen skillnad. ”Vem bryr sig”. Franska revolutionen (1789–1799) innebar att man gjorde slut på de feodala privilegierna för härskarklassen. Idag har vi en ny privilegierad härskarklass. Den siste franske kungen Louis XVI fick ju en rejäl ”klippning” den 21 januari 1793. Hur går det i Sverige. Det finns ju inga demokratiska metoder att tillämpa mot den svenska härskarklanen. Snart sänks kanske järnridån av dagens härskarklass för att förhindra flyktförsök. Gula västarna? Spelar ingen roll för mig, jag har redan flytt.

  Gilla

 3. Vad skulle hända vid ett val, där ingen röstar? Utopisk tanke, jag vet men ändå intressant! Skulle det bli omval? Troligen men med samma resultat; 0 röster! Misstroendeförklaring mot regeringens skitpolitik kallas det!
  Vi behöver nya politiker som kan tänka och agera utanför boxen! Det har gått alldeles för långt med hatet mot SD, som är det enda parti med vettiga lösningar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s