Mor till 3-årig flicka blev idag den första personen i England som straffas för kvinnlig omskärelse!

En 37-årig kvinna från Uganda vars 3-åriga dotter blev utsatt för kvinnlig könsstympning, blev den första personen i England som döms för handlingen.

Modern lät sin dotter bli omskuren i deras hem i London, men ringde sedan SOS efter att flickan blödde kraftigt.

Vårdpersonalen på sjukhuset trodde inte på kvinnans påstående om att flickan hade fallit från diskbänken i köket in i en skåpsdörr när hon försökte ta en kaka och kontaktade därför polisen.

Kvinnan som vidhöll sin historia under hela rättegången dömdes idag för kvinnlig könsstympning och grät när juryn läste upp utslaget. Flickans far, en 43-årig man från Ghana, frikändes från alla anklagelser efter bara en dags överläggningar. Den 8 mars faller domen och kvinnan riskerar upp mot 14 års fängelse.

Det här är första gången någonsin som någon i England fälls för kvinnlig könsstympning sedan det kriminaliserades år 1985, med utökade lagar år 2003 och 2015. Polisen var dock oförmögen att fastställa om kvinnan själv utfört ingreppet eller om hon hade betalat en omskärerska.

Under utredningen framkom det att modern försökt framkalla förtrollningar på åklagaren och poliserna. I en frys hittade man meddelanden inbäddade i två ko-tungor tillsammans med skruvar, en kniv och 40 limefrukter. Meddelandena innehöll fraser som ”var tyst” och hot om att ”frysa deras munnar”. Man hittade även andra ”förbannelser” mot bland annat socialarbetare bakom toaletten och under en säng.

I den tredje intervjun med polisen sade offret att det var en kvinna med silvrigt hår som skar henne hemma samt att hennes mor och far kallat kvinnan för ”en häxa”.

Blodindränkta kläder och handdukar hittades i familjens tvättmaskin, men inget rakblad återfanns i hemmet. Flickan har berättat att hon hölls fast och att hon sedan blev skuren.

Omskärelsen skedde den 28 augusti 2017 och offret tvingades genomgå akut kirurgi. Flickan har återhämtat sig väl och enligt myndigheter bor hon nu hos en ny familj.

Polisen har under de senaste tre åren mottagit runt 300 anmälningar om flickor som riskerar att tvingas genomgå omskärelse. Över 18.000 flickor som överlevt omskärelse har rapporterats till myndigheter sedan 2015, men polisen tror att en majoritet av fallen är gamla och skedde utanför England.

En talesman för Metropolitan-polisen menar att polisen samarbetar med myndigheter och andra organisationer för att stoppa kvinnlig könsstympning, men att man arbetar i motvind.
-”Kvinnlig könsstympning sker i London och över hela England bakom en hemlig vägg. Unga offer har ofta ingen möjlighet att tala ut eller är omedvetna om vad som händer med dem. Vi behöver verkligen information från människor i samhället som känner till att omskärelse sker, vilka unga som är i farozonen och vem som utför ingreppen. Flickorna riskerar att bli utfrysta om de talar ut och de är ofta ovilliga att rapportera sina mödrar och anhöriga till polisen.”

Meanwhile in Sweden sitter regeringen med fakta på bordet men vågar inte ingripa av rädsla för att stöta sig med olika grupperingar, trots att hundratals flickor varje år skickas till sina hemländer på sommarlovet för att genomgå ingreppet. Troligen sker det även en del ingrepp i hemlighet på svensk mark. Det är så klart förbjudet enligt lag, men det är ingen hemlighet att det sker ändå.

Det är sjukt att vi ska ha begåvats med så fega politiker som trots att de känt till detta i flera år, ändå väljer att blunda och se mellan fingrarna! Det finns många politiker i det här landet som borde skämmas – ta ert ansvar och avgå eftersom ni inte har det som krävs för att stå upp för dessa utsatta flickor! Humanitär stormakt – vilket skämt!

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/fgm-first-uk-conviction-mother-three-year-old-female-genital-mutilation-witchcraft-london-a8758641.html

FGM

Annonser

4 reaktioner till “Mor till 3-årig flicka blev idag den första personen i England som straffas för kvinnlig omskärelse!

  1. Vad är det för skillnad på nazisternas grymheter undra andra världskriget och kvinnlig omskärelse med religiös vidskepelse som ursäkt!? Varför ingriper inte den ”feministiska” och ”nazisthatande” regeringen i Sverige med tokan Lööf och stollen Björklund som bihang och fördömer dessa vidriga handlingar samt kräver lagens strängaste straff?

    Gillad av 1 person

      1. Hoppas det är straffbart, men det tycks som om ingen anser dessa vidriga ingrepp värda att uppfölja med straff. Vad jag ville säga är att S, C V och L blirr upprörda över påstådda nazisters demonstrationer eller uttalanden men struntar fullkomligt att kommentera och fördöma vidskepliga (religiösa) ingrepp på små värnlösa barns kroppar p.g.a. rädsla för att stöta sig med våldsideologin islam.

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s