Brittiska turister har mottagit avvisningsbeslut efter att ha skapat kaos på Nya Zeeland!

En grupp brittiska turister har blivit ombedda att lämna Nya Zeeland efter att de anmälts för snatteri, nedskräpning, hot mot invånare samt skapat kaos.

Familjen som reser med brittiska pass blev den här veckan inblandad i flera allvarliga incidenter i Auckland och Hamilton, vilket har försatt nyzeeländarna i chock.

Fem individer från gruppen har fått mottaga meddelanden om krav på deportation. Beslutet kan överklagas och de kan endast deporteras om de går med på att avstå från sina rättigheter att överklaga eller om överklagandebestämmelserna upphör att gälla.

Gruppen som även inkluderar kvinnor och barn har skapat nyhetsrubriker i tidningarna efter att ha skräpat ned på den norra stranden i Auckland samt hotat invånare. En video som postats på Facebook visar ett barn som blir ombedd av en kvinna att städa upp skräpet och får till svar att han kommer att sparka in huvudet på henne.

Polisen kallades senare samma dag till Burger King-restaurangen i Hamilton, där gruppen varit mycket högljudda.

Det har också rapporterats incidenter på flera caféer och restauranger i Aucklands centrum, där gruppen lämnat utan att betala samt misshandlat personal.

En kvinna från gruppen dömdes i onsdags för att ha stulit dryck, solglasögon och halsband från en bensinstation.

Migrationsmyndigheten fick till slut tag i gruppen i onsdags och enligt uppgift ska de lämna Nya Zeeland nästa vecka. En medlem av gruppen har dock sagt till nyhetsreportrarna att de skulle korta ned sin resa och återvända hem, eftersom de inte kände sig ”välkomna” på Nya Zeeland.

https://english.alarabiya.net/en/variety/2019/01/17/Shoplifting-and-chaos-causing-British-tourists-asked-to-leave-New-Zealand.html

brit.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Brittiska turister har mottagit avvisningsbeslut efter att ha skapat kaos på Nya Zeeland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s