Låt eländet komma – folket behöver en rejäl kalldusch för att vakna upp!

Ibland är det lätt att tro att det sker framsteg i debatten och att det faktiskt kan leda till något bättre, men sedan räcker det att prata med en verklighetsfrånvänd person för att inse att jag inbillar mig själva att det går framåt.

Visst är det många som vaknat till liv de senaste månaderna och insett att vi är på väg åt fel håll, men tyvärr är en väldigt stor majoritet av befolkningen fortfarande fastklistrade i sina filterbubblor.

Idag språkade jag med en man som flyttat från Portugal till Malmö förra helgen. Jag frågade honom vad som fick honom att välja Malmö av alla städer i Europa och självklart handlade det om jobb, men något som borde glädja alla politiker som försöker hålla den idylliska Sverigebilden intakt är att han inte hade en aning om att Malmö har rykte om sig som en av de mest kriminella städerna i Sverige, vilket han dock lär bli varse om inom kort.

I en tråd till Ystads Allehandas inlägg om att fler ungdomar bär kniv, diskuterade jag med först en man och sedan en kvinna som inte alls upplever de problem som jag ser i landet. Istället pekade de på att jag sprider skräckpropaganda genom känslobaserade inlägg och att det räckte att titta på mitt Facebook-konto för att se att jag tillhör Sveriges ”högerkonservativa politiska falang” samt att det minsann finns seriös statistik att läsa som visar att Sverige inte är mer otryggt nu än tidigare. Jag bilade lite fakta och bad om motargument som dock har uteblivit.

Saken är den att dessa två personer bara är en i mängden som snällt slickar i sig allt de får presenterat för sig i MSM samt så klart de friserade siffrorna som S-regeringen gärna visar upp.

Vi som försöker påverka och informera om hur läget ligger stämplas bara som ovidkommande högerextrema element som man inte tar på allvar. Därför tror jag det kvittar om några tusen protesterar på gator och torg eller skriver protestlistor till våra makthavare, för än så länge är det för många som inte vill eller orkar lyssna.

Det enda som kan få bubblan att spricka är om de själva eller någon närstående blir drabbad och då är det nästan för sent.

Det bär mig emot att säga detta, men nu får jag sälla mig till kören – låt det komma!

Låt lågkonjunkturen komma, låt vården kollapsa på allvar, låt det sista av vårt sociala skyddsnät spricka, låt samhällsfunktioner sluta fungera och låt det råda riktig anarki från norr till söder!

Först när människor slår sig riktigt hårt så förstår de äntligen att det är allvar och det må vara försent då, men tyvärr tror jag inte att det finns något annat sätt att få dess indoktrinerade personer att komma till sans!

roose

Annonser