Skippa Ulf och Stefan – här är stjärnan som vi borde satsa på som statsminister!

Jag har länge hävdat att det är som pest eller kolera att tvingas välja mellan statsministerkandidaterna Stefan Löfvén (S) eller Ulf Kristersson (M), eftersom båda symboliserar den oansvariga PK-politik som förts de senaste decennierna samt att de saknar både kurage och kraft för att göra det som krävs för Sverige.

Men nu har det utkristalliserat sig en helt annan kandidat som jag känner att jag verkligen skulle vilja se som statsminister – nämligen Ebba Busch Thor (KD).

Ebba går från klarhet till klarhet och förutom incidenten med den uppblåsbara rosa elefanten som fick representera SD under Stockholm Pride, där Ebba precis som övriga sex partiledare deltog i denna mobbning av det åttonde partiet som ingen vill ta i med tång, har hon den senaste tiden framstått som den skarpa politiker vi så väl behöver för att lysa upp vår väg framåt.

Senast idag publicerar Aftonbladet ett utmärkt debattinlägg signerat Busch-Thor, om att svenska traditioner visst finns och bör bevaras.
(https://www.aftonbladet.se/…/jo-det-finns-visst-svenska-tra…)

Ebbas uttalanden och partiets ställningstagande efter valet har betalat sig i opinionsmätningarna, dessutom vore det på tiden att Sverige, som slår sig för bröstet internationellt på grund av sitt jämställdhetsarbete och sin feminism, fick sin första kvinnliga statsminister.

Men tyvärr tror jag inte att det är möjligt eftersom jag har extremt svårt att tro att Moderaterna skulle kliva åt sidan för att låta lilla KD snappa åt sig denna eftertraktade titel, så det lär förbli en dröm.

Det som däremot fortfarande är möjligt är en regeringskonstellation bestående av M+KD+SD, där tyvärr Kristersson är statsminister, men kanske Ebba kan bli vice statsminister åtminstone.

Själv har jag röstat både M, KD och SD genom åren så, det är inte särskilt konstigt att jag sympatiserar med ett sådant block. Uppförsbacken är dock rejält brant, eftersom beröringsskräcken gentemot SD sitter i väggarna hos hela etablissemanget, så det är en utmaning som heter duga!

Det hade varit intressant att se vad folket tycker när det kommer till regeringsfrågan. När opinionsinstituten gör sina undersökningar så är det oftast en beställd undersökning så att man vinklar frågeställningarna eller så frågar de oftast vilket parti man skulle rösta på om det vore val idag. Jag hade dock hellre sett att de frågade ”vilken av dessa partikonstellationer hade du helst sett i en regering?” och att alternativen var: 1. S+C+L+MP med stöd av V, eller 2. M+KD+SD. För det är faktiskt dessa två alternativ det rör sig om ifall vi ska se krasst på frågan.

Men som vanligt i detta land anses det väl vara farligt att svart på vitt få höra vad folket egentligen tycker. Det är bättre att alla lever vidare i sina filterbubblor – såväl folket som våra makthavare!

pk

Annonser

2 reaktioner till “Skippa Ulf och Stefan – här är stjärnan som vi borde satsa på som statsminister!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s